Powered By Blogger

tisdag 18 januari 2011

Tjuvaktigt beteende för en sjals skull…

Om jag ska vara helt ärlig så var det inte bara ”smygfotograferande” som jag olovandes sysslade med på sjukhuset igår. För jag hängav mig faktiskt åt betydligt mer tjuvaktiga grepp än så...

Det när jag satte mig ner och började slöbläddra i en Allerstidning. Och hux flux kommer till ett par sidor där virkade mormorsrutor med beskrivning och allt uppenbarar sig. Och på direkten får jag upp bilden av Odd Molly Cascais scarf, multi som ligger och trycker på min bubblarlista över sommarsläppet.

Mormorsrutorna i tidningen är inte alls likadana men bättre än inga alls tänker jag och gör det oförlåtliga... jag river ut sidorna och gömmer dem i min väska...


... fy skäms... men jag har ju fått en snilleblixt. Jag ska virka en egen mormorsrutesjal! Till saken hör att jag aldrig någonsin har virkat tidigare. Stickat ja, men det var ett bra gäng med år sedan.

Till saken hör också att jag är aningens otålig av mig, funkar inte saker på en gång så är risken stor att jag ger upp förevigt.
Så vad säger ni virkexperter, är det ens lönt att jag försöker ge mig på projekt mormorsrutesjal eller är det dömt att misslyckas ur svårighetssynpunkt?


Nu pratar vi INTE att min målsättning är att knåpa ihop en kopia av Cascaisen, utan jag tänker mig en egen tolkning, kanske i vitt, grått, svart, rosa och lila...
Vad tror ni, kan det vara något att hänga över axlarna i vår?

Jag får nog ta och klura på det här en stund till... innan jag rusar ut och införskaffar garn som sedan bara får ligga övergivet... See you! Kram för nu!

18 kommentarer:

  1. Jag har ganska många mormorsrutor här hemma. De ska bli en sjal vilken dag som helst. Problemet är bara att det är så tråkigt att sy ihop dem. Virka är en baggis. Sy är helvetet.

    SvaraRadera
  2. Å ja, go girl, det är en jättebra idé!! Det är enkelt och går fort. Håller själv på med nåt liknande, fast mindre och "3D" blommor. Ska ta kort på det och lägga ut på bloggen. Här ligger första bilden av mästerverket (garnet...): http://oddmollytigern.blogspot.com/2010/11/nytt-garn.html

    Kram!

    SvaraRadera
  3. du vet att det är strängare straff att riva ut sidor i en tidning på sjukhuset än mord???? Är du beredd att ta ditt straff?


    Fniss!

    SvaraRadera
  4. Äppelträdet: om det är en baggis så kanske jag vågar mig på det jag också. Och jag kan tänka mig att syendet är rätt bra trist... Lycka till! Kram!

    Oslotigern: 3D-blommor lät spännande, hoppar in till dig och kollar och ser fram emot att få se verket i sin kompletta helhet hos dig sedan. Kram!

    AnnaSC: hmmmm.... ja jag vet ju det... om man bara får blogga från fängelset så är jag villig att stå mitt kast... ;o) Kram!

    SvaraRadera
  5. Jag fick samma idé för några dagar sedan :-) Och Affi med! Jag har aldrig virkat förut men det var inte så svårt om man bara har en bra instruktion. Jag tänker virka ihop mina rutor på samma sätt som Cascais - hoppas att det går relativt smidigt.
    I min blogg finns en länk till hur man virkar mormorsrutor och bild på mina första rutor. http://cakeofjoy.blogspot.com/search/label/Virka ( 3:e inlägget har länken till instruktion)

    SvaraRadera
  6. Åh, det här låter jättespännande. Bered dig på att den först rutan kanske blir lite jobbig och knökig , men sen kommer det att gå som en dans.
    Det sättet som Cascaisen är ihopmonterad (hur rutorna sitter ihop) på verkar snyggare och även enklare.
    Nu blev jag också sugen.:0

    SvaraRadera
  7. hahahah :D Sötnos du är bäst <3

    SvaraRadera
  8. Ja! Jag har hört att virka och sticka är som gratis terapi så nu när du inte jobbar låter det som ett lovande projekt. Lätt annars att man kanske blir rastlös av att gå hemma. Prova absolut! Om du vill kan du göra en till mig också. Ska bara klura lite på färgerna. Haaa-haa!
    Kram!

    SvaraRadera
  9. Skäms ;-)
    Vad lustigt, jag har haft samma tanke, att börja virka och då tänkte jag mig mormorsrutor.
    Jag har tom vidtalat en kollega som typ är stick- och virkguru om att hjälpa mig...och det gör hon gärna.
    Kanske en virkklubb i Skåne? Eller syjunta som det ju oclså kallas. kram

    SvaraRadera
  10. :) det har jag gjort också någon gång :) Jag tror inte att det är så svårt att virka rutorna..( säger en som har virkat en gång i sitt liv :) ) men jag tror faktiskt att det är rätt enkelt..prova!! det blir nog fint ska du se.
    kramar

    SvaraRadera
  11. PS Sno tidningsklipp i väntrummet är spännande. Skulle vilja suttit där i väntrummet då du rev ut sidorna i smyg, haa-haa!. Prasslade det? Eller gick du in på toan och rev ut? Annars ett tips! Funkar har jag hört :)

    SvaraRadera
  12. Ha ha, vilken liten rackare :-). Du som gillar att fotografera får väl ta en massa bilder på beskrivningen och lägga ut så får vi lite virkskola här också.
    Kram
    /Vivvi

    SvaraRadera
  13. Haha...det är sk*tenkelt och du kommer att fixa det där! ;-)

    Vill du ha rutorna mer lika dem på OM-sjalen så finns det mer att hitta på nätet om mormorsrutor.

    Tänk på att välja garn som är skönt men ändå inte är för svårt att virka med.

    Lycka till!

    Kraaaaaaaaaam

    SvaraRadera
  14. Det är väl en bra idé? Så får du den som du vill ha den.
    Virkningen sitter säker nånstans i bakhuvudet där de tryckte in den syslöjden på mellanstadiet. =)

    SvaraRadera
  15. Nadia: vad kul att vi är fler med samma tanke! Jag hoppar in till dig och kikar om en liten stund, tack snälla för länken. Kram!

    Annika: ja tålamod att kämpa igenom en har jag nog, så det ska nog funka trots allt... Klart att du också ska virka om du blev sugen. För vi kan ju alltid hjälpas lite åt om någon kör fast eller så :o) Kram!

    Sanni: tacktack darling, I guess... ;o) Kram!

    L8: låter bra att det är en terapistämplad syssla, precis vad ett halvpsyko som mig kan behöva... ;o) Och skulle det visa sig vara lätt men framförallt skitkul så kan jag mycket väl tänka mig att göra en till dig också. Jag kommer ihåg tiden då jag stickade, sjalar då också, och det var så kul att jag inte kunde sluta utan gjorde fler och fler och fler... Allt eller inget, det är jag. :o)

    Silverdeer: aha, ja kan vi få till en virkjunta så hade ju det varit skitkul. Vi kan ju kanske spåna på det? Kram!

    Chatarina: tack för pepp... ja det lutar starkt åt att jag kommer att testa i alla fall. Och visst är det ganska spännande att sno sidor i en tidning så, fast lika irriterande när någon annan gjort det före, för det är ju alltid det intressantaste som är bortrivet... ;o) Kram!

    L8 igen: haha... nä du jag är alldeles för cool för att sno i smyg. Så här skedde det helt öppet i vntrummet, samtidigt som en arbetsterapeut kom fram till oss, och alltså såg hela stöldmomentet. Hon sa ingenting men hon skrattade... hmmm... :o) Kram!

    Viwi: det kan jag absolut göra, eller i alla fall tipsa om länkar om jag hittar några bra sådana. Kram!

    Javabönan: ja jag hade tänkt nätsnoka för de jag hittade var nog lite tråkiga nu när jag kollar på dem (stöld i onödan verkar det som...) Garn ja... hmmm.. har du tips på något bra? Kram!

    Helen: haha... hoppas inet syslöjden sitter kvar... för jag var helt komplett värdelös i det ämnet... ;o) Kram!

    SvaraRadera
  16. Modigt (att sno så öppet alltså). Skulle dö om någon kom på mig :) Tur att hon skrattade och inte var en sån där "paragrafryttare".

    SvaraRadera
  17. Jag vill också virka!!! Jag har tänkt göra en multi-färgad, men med en annan kant än Cascais. Ska prov-virka några rutor i kväll för att hitta den ultimata mormorsrutan. I morgon blir det nog en tur till garnaffären o leta efter lämpligt garn.
    Kram

    SvaraRadera
  18. L8: eller så vågade hon bara inte säga något eftersom jag satt bredvid mr Make som ofta tas för en HA-snubbe... ;o) Kram!

    Affi: vad kul! Då kan vi ju följa varandras projekt och hjälpas åt om det behövs. Kram!

    SvaraRadera