Powered By Blogger

tisdag 11 januari 2011

Ilsket morrande dator, hilfe, help, hjälp!...

Med en månads inlägg kvar att placera ut i etiketter här i bloggen, vilket är lika med The projektet från helvetet, så ser jag ut helt i linje med så här:


Ögonen i kors och med en halvt frustrationsavsliten kalufs på ända. Fast tyvärr står det ännu värre till med min dator. Den har helt enkelt fått fetnog av mina hittepån och står och morrar riktigt ilsket.
Allra värst är det när jag har det mobila Internetet inkopplat för då ger den ifrån sig läten som påminner om en rusande jetmotor på crack.


Jag har haft den avstängd i både kortare och längre perioder men så fort jag trycker igång den igen så hetsar den upp sig till sitt ondsinta brummande på nolltid. Hilfe, help, hjälp!... Vad kan det vara och hur göra, någon datanörd därute som har koll??? Tacksam för alla tips, som jag får läsa i mobilen, för nu är det off som gäller här igen innan det säger kabom och explosion…  Kram!

9 kommentarer:

  1. Säkert fläkten som är lite gammal. Jag har fått den bytt på min stationära men på en bärbär är det kanske svårare.

    SvaraRadera
  2. Så gjorde min laptop oxå, den var inte ens ett år gammal. Fick lämna in den och det gick på garantin.
    Kraaam

    SvaraRadera
  3. Helene & Christina: tack söta! Den lugnade ner sig lite efter att jag gjort inlägget, som om den fattade och inte vill bli opererad i ;o) Men det får nog bli en inlämning imorgon. :o( Kram på er!

    SvaraRadera
  4. Haha, kloka datorn fattade.. Usch för dessa tekniska apparater som får spelet emellanåt! Förmodligen klokt låta någon titta på den..(nån som förstår sig på..)
    Ett plagg har jag bara orkat få ut på T idag, siktar på mer imorgon.
    Ha en skön kväll utan dator!
    KRAM

    SvaraRadera
  5. Kan vara att den är lite överhettad och fläkten går på högvarv. Brukar du t ex sitta med datorn i knät eller i sängen, ha gärna en bricka under så att laptopen står plant så det kommer luft in. Annars kan det var damm i fläktsystemet som gör att den låter. Men också som tidigare har sagt att den är dålig och behöver bytas...Tyvärr tror jag det kan vara besvärligt och lite dyrt att byta på en laptop. Är det dock damm är det rätt lätt, kan du nog t o m klara själv genom att öppna den :-)
    Lycka till
    Kram
    /Vivvi

    SvaraRadera
  6. Hade jag varit du hade jag gått in på detta forumet och kollat eller skrivit ett inlägg själv och frågat. (jag är inte sponsrad!) Dom är superduktiga och supersnabba på att svara. Men det krävs ju att du får joxa med den lite själv. Här är huvudsidan: http://eforum.idg.se/ Och där bör det vara datorhårdvara som detta bekymmer hamnar under. Denna sida (där)hittade jag bl a som handlar om fläkt-oljud.
    http://eforum.idg.se/topic/189609-hjalp-med-att-oppna-barbar-hp-pavilion-dv8000/page__p__1070772__fromsearch__1#entry1070772
    Kram och Lycka till. det är ett elände när datorn krånglar.

    SvaraRadera
  7. Håller med dom andra, låter som fläkten. Hoppas det löser sig, vore ju ett h-vete att bli utan dator;) Kram

    SvaraRadera
  8. Tusen tack snälla, jag ska gå loss och leka lite hemmakirug nu först så får vi se sen. Kram på er!

    SvaraRadera
  9. Linus datanörden10 januari 2012 kl. 15:02

    lite ny kylpasta vid processorn damsug rent fläktarna och uppdatera alla drivrutiner så slipper du nog lämna inn den :)
    att den låter mycket kan bero på att det är mycket dam i datorn och att du skulle behöva ny kylpasta vid processorn för den kan vara överhettad eller så har du en dålig hårddisk som överanstränger sig

    SvaraRadera