Powered By Blogger

fredag 28 januari 2011

Traderafunderingar – hur tänker ni?

Så här i garderobsrensartider så har lite Traderafunderingar slagit sig ner i min skalle. Jag har ju klickat loss på en hel del där men bara sålt något enstaka plagg. Så då snurrar tankarna kring sådant som; spelar det någon roll när man lägger ut plaggen?
Vilken dag, vilka tider är ”bäst”? Behöver man långa ingående texter eller räcker det med lite kortare? Är det bättre att ha många bilder eller är det skit samma?


Ja hela hjärnan är invaderad av frågetecken. Så därför kan jag inte låta bli att undra; hur tänker ni? Har ni några knep för att sälja bättre eller handlar alltihop egentligen bara om ”slumpen”...? Rätt plagg i rätt tid och till rätt pris...?

Idag ska jag ut på lite äfventyr i storstaden strax söderöver med en kär Mollyvän, så dags att kasta sig i duschen. Vi ses senare. Ha en bra dag. Kram!

13 kommentarer:

  1. Fredag eller söndagskvällar efter halv tio är bäst! Då har småbarnsföräldrarna fått ungar i säng och har tid att häcka på Tradera! (Utgår efter mig själv;) Gärna runt barnbidrag och lön....Hälsa Molly-vännen:) Kram

    SvaraRadera
  2. Hej! Ja även söndagsförmiddagar när folk slösurfar..
    kram!

    SvaraRadera
  3. Enligt en statistisk undersökning jag läste var torsdag och söndag kväll bäst.

    Sedan så bidrar en välskriven text, flera bra bilder, rätt utgångspris, omdömen, fraktkostnad mm så klart.

    När jag köper vill jag få ett intryck av att säljaren är seriös och att varan är i fint skick ( eller i alla fall ärligt beskriven)

    Storlek, mått, passform, material, nypris, märke, färg, inköpsställe är också sådant jag gärna vill veta.

    Ha en bra dag!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Traderar ganska frisk, men förutom att helger/ kvällar och löne- barnbidragsdagarna verkar fungera bäst, ser jag inte något vettigt system. Fått oanade plagg sålda på "köp nu" och haft, i mitt tycke, bra plagg som inte sålts överhuvudtaget. Fast att följa säsongerna någorlunda försöker jag också. Ha en fin dag, är det möjligen så att du ska till "min" by måntro ;)

    SvaraRadera
  5. Enl Tradera ska det va kort auktion och lågt utgångspris för att få igång en budgivning. Reservationspris gillar jag inte och undviker! Tycker helt klart det går bäst på söndagkvällar strax efter lön/barnbidrag! Många bilder och "säljande" text funkar bäst. Kramar

    SvaraRadera
  6. Håller med de andra!
    Funkar bäst runt barnbidrag/lön.
    Helgkvällar är bra att lägga som slutdatum.
    Inköpsställe.
    Nypris.
    Skick på plagget.
    Bra "egna" bilder ej (produktbild).
    Helst inget reservationspris (men det är ju en chansning).

    Mvh Sofia

    SvaraRadera
  7. Ja, håller med här. Söndagkvällar är alltid bäst och då lägger alltid flest ut annonser. Och inte jag heller tycker om reservationspris. Däremot så är det svårare att svårare att sälja Odd Molly på Tradera till så bra priser som förr i tiden. Delvis beror det ju nu på att alla säljer för det är vårplagg på gång, men sedan märks det också att produktionen det senaste året ökat från Odd Mollys sida och då mättas efterfrågan lättare. i bloggare är inte oskyldiga till det heller. Ofta är det också plagg som höjs till skyarna i bloggarna som säljer bäst.

    Kram

    SvaraRadera
  8. Ja jag får väl lägga ut mina annonser igen i morgon eller på söndag...försöker ju sälja min Ka-ching pocket dress i rosa och min voile short dress i rosa....jag är ju inte rosa vilket jag borde ha vetat och inte köpt plaggen!!
    Det är nog lite svårare nu i vårsläppstider kan jag tänka mig....
    Kram!

    SvaraRadera
  9. Jag tänker oftast så här;
    Avslut söndagkvällar efter 21
    Nära barnbidrag/löning
    Om man säljer ex kjol kan det vara bra med mått
    Jag gillar själv fler bilder och ratar annonser med bara produktbilder eftersom de inte säger något om plaggets skick.
    Låga utrop ger oftast högre avslut är min erfarenhet men man måste ju då vara säker på att det är ett attraktivt plagg. Välj annars det utrop du lägst kan tänka dig att sälja plagget för

    Lycka till!

    kram

    SvaraRadera
  10. Glömde ju...ratar även reservationspris och förstår inte alls vitsen med dem. Lägg hellre högt utropspris. Sen är ju även bra bilder nästan ett krav. Sopig ´bildkvalitet gör att plagget ser värre ut än vad det är. Skrynkliga plagg likaså...

    SvaraRadera
  11. Hej hjärtat!
    Instämmer! Något som jag tycker är viktigt är just måtten på plagget! Ligger man mellan två storlekar o är tveksam kan det vara svårt för köpare. Skriver alltid måtten. Ratar i princip alltid auktioner med reservations-pris. Flera egentagna bilder o bra beskrivning tycker jag är bra o tittar även på omdömen såklart.
    Hoppas dagen blev lyckad!
    Kram

    SvaraRadera
  12. Hej fina tjej...,)
    Är inte detta något för dig?=) En OM pinuppascarfes??
    http://signe-1.blogspot.com/2011/01/odd-molly-till-salu.html
    Kramis
    Adela

    SvaraRadera
  13. Tusen tack underbara ni för tips och tankar!!! Jag ska läsa igenom allt lite mer noggrant imorgon. Stor kram!

    SvaraRadera