Powered By Blogger

måndag 5 september 2011

Bara positiva rader eller en mix?

Jag hamnade i en irl-diskussion om vad man kan och ska skriva i en blogg och vad man inte bör ta upp. Och då specifikt inriktat på glädjeämnen vs pessimism.


Någon menade att man bara ska visa upp glada sidor för ingen vill läsa gnäll eller behöva ta del av nedrivande saker och händelser. Att en blogg ska vara en plats som enbart ger positiva vibbar. Min åsikt är en annan, som ni kanske redan har märkt… Jag skriver om mitt liv, så därför vill jag ge en nyanserad bild. Med glädje, lycka, sorg, gnäll och ilska när de känslorna faller på…
Skulle jag bara ta upp rosenskimrande gullegull så hade det nog inte blivit så speciellt många inlägg här… plus att jag hade känt mig som en stor fejk.

Men. Eftersom det är ni som läser här så frågar jag er; hur vill ni ha det? Bara positiva rader eller en mix mellan det och negativa saker? Just nu får ni dock inte mer av varken eller för jag måste kasta mig i duschen. Har en dejt om en timme och ligger back med allt jag skulle hinna innan dess… Take care. Kram på er!

20 kommentarer:

  1. Nä urk för bara rosenskimrande fejk! Tycker du har en bra mix på din blogg av både yta och djup vilket gör den intressant och kul att läsa. Sedan får det gärna finnas evigt lyckliga vitshimrande bloggar också alla är vi olika och vill ha olika så det är bra med mångfalden på bloggfonten tycker jag! Kram

    SvaraRadera
  2. Tycker du har en bra mix nu =) Inget enbart positivt tjafs. Riktigt liv ska det vara =)

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Jag slutar läsa bloggar som gör mig nedstämd och skickar ut dåliga vibbar men din blogg är absolut inte sån trots att du inte skriver om sagovärldar. Fortsätt på samma linje säger jag!

    SvaraRadera
  4. Det är upp till var och en hur man vill skriva, men din blogg går jag in och läser bara för att du är dig själv,och verkligen bjuder på dig själv...............du är skoj!!!
    ME LIKE, fortsätt så.
    Mvh Pernilla

    SvaraRadera
  5. Hej Josanne!

    Jag har tyvärr inte hunnit kommentera så mycket på sista tiden, är ständigt i tjänst, ja du vet hur det kan vara. Först så håller jag med herr Make att du ska behålla din Wigwam, superduper på dig. Men nu anledningen till att jag tycker om din blogg är att den känns så ärlig.
    Fortsätter sedan, måste iväg.
    Kram från Eva Solid

    SvaraRadera
  6. Nej för guds skull, får panik på alla gullgullbloggar som bara ska visa upp den perfekta sidan. Jag läser mycket hellre om äkta människor - vilket du verkligen verkar vara.
    Keep up the godd work!

    SvaraRadera
  7. Fortsätt som vanlig !
    Håller helt och hållet med Karin.

    Ha en bra dag !
    Kram
    Lotta A

    SvaraRadera
  8. Det är ute med yta, när ska folk förstå det? Gillar folk som skrapar på den istället, helst med rivjärn som du gör :)
    Lovely!

    SvaraRadera
  9. Blandat ska det vara - blir ju mest intressant så! kram

    SvaraRadera
  10. Jag tycker om din blogg som den är.Jag gillar den skarpt och den är som ett riktig liv. Jag blir förbannad när jag läser bara "feel-good" bloggar där det inte finns andra sinnesstämningar än glad. Jag tror faktisk inte att någon har ett liv utan problem och ett helt spekter av sinnesstämningar, så för mig går det fetbort.
    Kram

    SvaraRadera
  11. En blogg med bara gull känns ju inte riktigt äkta och blir väldigt långtråkig...att jag läser din blogg är för att du bjuder på dig själv, har varierande lite "galna" inlägg, både positiva och negativa (för det är ju så livet är..), jag har ju haft förmånen att få träffa dig och kan säga (djupt andetag)..att det finns mycket hjärta, gillar dig skarpt!!!

    Änglakramar Maria

    SvaraRadera
  12. Finns väl ingen som orkar läsa om bara guld o gröna skogar hela tiden!!
    Ber ödmjukast du fortsätta som du gör, blandat som du känner i skrivande stund.
    Ha en trevlig dejting!
    Kram kram

    SvaraRadera
  13. Jag läser båda typerna av bloggar beroende på humör men klart du ska behålla din blogg som den är. Gillar verkligen din stil och hur du blandar ytliga modeinlägg med mer personliga. Känns ärligt, äkta och gör att man bara vill läsa mer :-). Alla dessa "krispiga" bloggar där allt bara är rosenrött är väl också kul ibland för verklighetsflykt och lite vackra bilder kanske men de berör ju inte på något sätt och blir just YTLIGA...

    Fortsätt som du gör tycker jag.

    Kram
    /Vivvi

    SvaraRadera
  14. som nu tycker jag kort o gott. Gillar att läsa din blogg just för det är inte bara rosenskimrande gulligull

    SvaraRadera
  15. Det ska kännas ärligt, som att det finns "en riktig människa" bakom ord och bilder för att en blogg ska tilltala mig. Jag gillar din blogg mycket därför att det känns som om du visar dig själv o ditt liv precis som det är....jag gillar ditt sätt att skriva, och dina fantastiska klädkombosar!! Kör på som hittills tycker jag...Kramar

    SvaraRadera
  16. Haha, jag läser tusen gånger hellre gnällfisiga inlägg, gärna fyllda med en smula med sarkasm, än s k feel-good-bloggar.

    Det är min personliga vurm, och om jag funderar på vad jag vill ha ut av en blogg så är det ett fniss (eller för all del ett asgarv), gärna lite reflektion, en hoper ytlighet, nån dl ironi och en gnutta sorg. Och alltihop nedtecknat av någon som inte tar sig själv på allt för stort allvar.

    Tycker jag trallala

    SvaraRadera
  17. I enjoy the honesty of your blog though sometimes the translations makes it difficult to understand. For this reason, I do not always comment.
    Kram,
    Karen XOXO

    SvaraRadera
  18. Som livet självt: en mix av positivt och negativt :) Det tycker jag att du redan gör här i bloggen, mixar. Så fortsätt så! Mia

    SvaraRadera
  19. Tackar för kommentarer! Kul att läsa vad ni tycker… som mig på ett ungefär så därför kommer bitterkärringen inom mig att sticka fram med gnäll och neggosaker då och då, som tidigare. Inget gulligull här inte… ;o) KJ´s kommentar är ju bara så skönt klockren, love it: ”Det är ute med yta, när ska folk förstå det?” Massa Kram till er allihop!

    SvaraRadera
  20. Vad gäller det där med Facebook så är det en person som jag umgåtts lite med men framförallt hjälpt en hel del när jag jobbade på en tidning. Nu gör jag inte det längre så då kanske det inte är så konstigt att man blir avpolleterad… ;o) Men att ta bort en annan person som man känt i hur många år som helst och umgåtts en del med är det som fick mig att reagera och ringa upp personen och prata in på telefonsvarare. Utan att få svar, såklart… För kan man inte säga vad fan det är som stör en så är man fett feg och jag ville veta vad det handlar om…
    När det gäller anonyma kommentarer och skitsnack så är det inget nytt eller ovanligt tyvärr… men inte desto mindre sorgligt att så många saknar mod att stå upp för vad de tycker…
    Och NU släpper jag ämnet… för den här gången i alla fall… :o) Kram på er!

    SvaraRadera