Powered By Blogger

lördag 3 september 2011

Provning Odd Molly Fall 2011 – del 4

Efter en provning i somras fick jag en kommentar, anonym såklart, att jag inte såg klok ut. Mitt betyg av feglirarkommentatorn blev skogsmulle.
Så med risk för en upprepning inom det epitetet så kommer här min provning från igår :o), som startar med fyra bilder på Folk och sedan fortsätter på AjaBaja:





































Keyhole jacquard dress, dark lilac 1500:-
Keyhole jacquard dress, almost black 1500:-

Storlek 3. Dessa är de jag har väntat allra mest på ur årets höstsläpp. Materialet är 100% silk, precis som i rock-a-fellow underklänningarna men tyget känns en smula tjockare och istället för glansighet så har dessa små tygmatchande broderier i sig.
Och jag tycker att de sitter betydligt bättre upptill och de är ett par centimeter kortare nertill gemfört med rafárna. Storleksmässigt går de dock hand i hand.



















Contrast dot wrap, grey 1500:-

Storlek 3. En klart positiv överraskning. Inte alls lika ”plottrig” i verkligheten som jag tycker att den är på produktbilden. Tvärtom ganska stilren, med fin spets, söta rosbroderier i rosa och riktigt bra passform.

Opulent straight dress, grey 3200:-

Storlek 2. Jag kunde inte riktigt få igen dragkedjan i sidan så egentligen hade jag behövt en 3:a i denna. Men den känns inte trång egentligen. Ganska luftig i kjolsdelen. Men jag kan inte fatta varför de har sabbat den här fina klänningen genom att få det att se ut som att man har satt på sig behån på fel sida om den. Den hade varit så mycket snyggare ute det vita upptill, tycker jag.




















Artwork silk s/s dress, winter white 2300:-
Artwork silk s/s dress, vintage brown 2300:-

Storlek 3 i den vita och storlek 2 på den bruna, som är mer brun och mindre grön än vad det ser ut på bilderna här.  Ett klurigt fall storleksmässigt, i alla fall för mig som ligger mellan 2 och 3. Den mindre är något trång över bysten men bra för övrigt medan den större sizen funkar perfekt upptill men däremot blir lite väl sladdrig nertill. Lite puffig vid axlarna men annars supersöt i skönaste sidentyget.





































Artwork silk tunic, winter white 3000:-
Artwork silk tunic, dark indigo 3000:-

Den vita är i storlek 2 och den blå är en 3:a. För mig innebär den här samma storlekdilemma som dess kortärmade syster. Jag gillar tyget och broderierna men jag har riktigt svårt för ”haklapparna som har halkat ner” framtill… De känns så onödiga. Och så är det resår vid midjan och runtom som också känns lite fel. Jag kom att tänka på Hookup tunikorna från i våras när jag provade de här och för mig vinner Hookuparna fett i såväl passform som utseende.

Jag skippade att prova de längre klänningarna eftersom jag ser ut som en mutation mellan Teskedsgumman och megamupp i alla överdelar som går längre ner än till knäna. Och det kändes som lika bra att bespara såväl er som mig den katastrofen…
Är det något ni undrar om plaggen jag har testat så är det bara att fråga i kommentarsfältet så försöker jag ge så korrekta svar jag kan. Kram på er för nu!

9 kommentarer:

  1. tack för bra provning - det blir så mycket bättre att se grejorna på riktiga människor :) Jag börjar bli sugen på Artwork silk s/s dress men det finns annat som ska hem före den. Reaspan kanske.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Tack för provningen. Så mycket bättre att se plaggen på på er finingar än på produktbilder.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Tack! Tror du Keyhole jacquard dress går till RAF lilac du fixade till mig?

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Fint! Den där keyhole jac. dress har jag inte ens sett tidigare, verkar ju vara superbra istället för rafen (där jag retat mig på att volangen är i en annan färg...). Kram

    SvaraRadera
  5. Kul med provning!
    Underkänningarna och wrapen var jättefina! Håller med dig om Opulenten, mycket konstigt att sätta en avvikande färg vid bysten... Inte snyggt, på en i övrigt riktigt fin klänning! Sen var det Artworken, jag gillar både det ljusa och det blå tyget supermycket! Likaså tycker modellerna ser superfina ut på dig! Och "hakklapparna" ser också fina ut på bild... Men, nu är det ju inte jag som provat dem...
    Tack för en fin provning! Kram Helena

    SvaraRadera
  6. Tack för provningsbilderna! Superkul att se dem på :) Kram L

    SvaraRadera
  7. Vilka finingar! Keyhole och wrapen var riktigt snygga! Kram

    SvaraRadera
  8. YES!!! Nu ser jag att jag gjorde ett bra val i min förbokning, hoppas bara den sitter lika fint på mig. :)
    Kram

    SvaraRadera
  9. Jag tycker alla var snygga på dig utom Opulent straight dress. Den såg faktiskt inte klok ut (OBS den, inte du) - Maja

    SvaraRadera