Powered By Blogger

tisdag 13 september 2011

Om konsten att ha råd med storklick

Jag hade nästan räknat med att den skulle komma, frågan om hur jag har råd med resan till Kap Verde i mars. Dels i kommentarsfältet och dels i mailen. Och det kan man ju undra… samtidigt som jag gärna svarar på det eftersom det kanske kan vara ett tips till någon annan också.
För konsten att ha råd går helt enkelt ut på att man är nitisk på att spara mynt.


Enkronor, femmor, tior. Alla mynt man får och alltid. För snacka om att det blir riktigt höga belopp med tiden. I vårt fall samlas även 20-lappar på hög, vilket gör att det lätt blir till en svindyr resa lite då och då. Testa själva så får ni se…
Har ni bra något annat bra spartips att dela med er av? Peace and out för nu!

15 kommentarer:

  1. Så gör vi med... :)
    Kramar

    SvaraRadera
  2. Är jag förvånad över att du fått frågan????
    KRAM

    SvaraRadera
  3. Vi har ett resekonto där vi sätter in pengar varje månad.
    Ibland jobbar maken extra...dessa pengar går också in på kontot.
    Titti

    SvaraRadera
  4. Bra tips om man inte har en dotter som går och nallar i burken ( helt öppet):) Och vilken jävla fråga! Att folk kan med! Ha en bra dag! Kram

    SvaraRadera
  5. Typiskt att den kom... Men bra tips! Vi gjorde alltid så när vi var små och det blev massa pengar i stora spargrisen på ett år!

    Kram kram

    SvaraRadera
  6. Tina: ja visst är det ett riktigt smart drag! :o) Kram!

    Frösötös: inte jag heller, hade kallt räknat med det… folk liksom… o) Kram!

    Titti: bra tips, jag är rädd att jag hade nallat av de pengarna… kanske om man bara låter maken ha koll på kontonumret dit… :o) Kram!

    Odd me: haha… du får väl gömma slantarna… under madrassen kanske… :o) Kram!

    SvaraRadera
  7. Jag samlar åxå tior & femmor.... Bara när jag får över i börsen :-) Blir ett par tusingar snabbt. Så jag behöver absolut inte tänka på att "spara" shopping & matpengar innan vi åker till Goa i december :-)

    SvaraRadera
  8. Oslotigern: ja folk har lite svårt för att låta bli att lägga sig i andras affärer… :o) Ja det blir bra mycket mer än vad man tror. Kram!

    SvaraRadera
  9. Ja hur kunde vi gissa att den kommentaren skulle dyka upp?

    Tror jag också ska göra som ni nu när jag inte längre behöver mynten för att köpa Högskolans räliga automatkaffe. =)

    SvaraRadera
  10. Johanssonskan: ja visst är det skitsmart och just det där att slippa spara är så himla schysst, för visst sparar man ändå men det märks ju liksom inte. På tal om Goa så är maken och hans kollega iväg och ska försöka boka vår Goa-resa nu. Fast det blir i november efetrsom mässan är då. Norra Goa. Ni brukar åka till södra eller hur? Kram!

    SvaraRadera
  11. Helen: ja gör det! Se bara till att inte nalla av slantarna, lätt hänt… gjorde det i början nämligen men efterhand som det samlades fler och fler stålar så ville man ha ännu fler så nu rör jag aldrig dem. :o) Kram!

    SvaraRadera
  12. Bra tips! Fast jag har nästan aldrig några kontanter utan handlar nästan bara med kortet och på nätet och då blir det ju inga småpengar att spara tyvärr!
    Kram

    SvaraRadera
  13. Vilket bra tips! Ska jag försöka införa hos oss:)
    Folk;)

    Kramar

    SvaraRadera
  14. Jag tror att det enklaste sättet för många att spara pengar är att se över sitt matkonto. Jag har i alla fall förstått att en del bekanta slänger en hel del mat och lägger pengar på onödig snabbmat.

    - släng inte rester, lägg dem i kylen även om det är mindre än en portion. Man kan ta tre burkar till lunch.

    - käka inte utelunch var och varannan dag. Gör en extra portion när ni lagar mat.

    - släng inte råvaror, planera menyn efter vad som redan finns hemma.

    Låter det tråkigt? Jag tycker att det är en vanesak. Jag slänger i princip aldrig någon mat och jag tycker att mina matlådor är godare och nyttigare än lunchhakens. Men självklart kan man unna sig bra råvaror och ett och annat krogbesök.

    Kram

    SvaraRadera
  15. Bar så att det inte missförstås: mina tips var allmänna. Jag har ingen aning om vad ni äter hemma hos er och anklagar er inte för att slänga berg av mat.

    En annan sak att fundera på kan vara "småutgifter" som en kaffe på stan. 30 spänn om dan är ju närmare en tusenlapp i månaden. Sådant kanske man kan dra ner på och bara unna sig då och då.

    SvaraRadera