Powered By Blogger

tisdag 31 juli 2012

Ofta det lilla som fuckar upp

Jag hade en ide. En plan. Att jag skulle fixa något för att göra vår tillfälliga gäst här i huset just nu, kamrat M, lite extra glad. Jag skulle slå på riktigt stort och baka...



... morotsmuffins. Stort eftersom jag inte direkt har några vidare talanger för just bakning. Och stort eftersom jag skulle våga mig på att utgå från Leilas recept, i boken A piece of cake, där även bilden jag plåtat av finns med. För när vi käkade morotskaka på Roskildefestivalen så drog kamrat M flera gånger i efterhand upp hur gott det är med morotskaka... Kaka, muffin, same same... Så därför tyckte jag att min plan var briljant.
Så briljant att jag rusade till Ica strax innan stängning nu ikväll för att shopsa ingredienserna som saknades i boningen. Kanel, ingefära, solrosolja, valnötter. Jag hann. Precis. Nöjd i hågen rusar jag hem för att verkställa mitt mission. Packar upp, plockar fram. Och! Upptäcker att jag glömt köpa ingrediens 1A: morötter.
Utan dessa tingestar hemma och med en butik som hunnit stänga var det bara att, ytterst snopet och lite tjurigt lägga ner projektet på en gång...
För det kan ju ofta vara så att det är de små detaljerna som ställer till det. Det lilla som strular. Fuckar upp. Och inte bara i morotsmuffinsfall utan i det mesta. En sak, en händelse, ett agerande. Till synes kanske minimala grejer men med omvälvande resultat. Ibland. Och i alla fall lite... som i muffinberättelsen... Eller mycket, det beror ju på vad det är...
Nu ska jag skicka iväg kamrat M och mr Make, så att de hinner med bussen som strax avgår mot metalfestival i Tyskland. Så! God natt & Kram från tant svammel!

- Posted using BlogPress from my iPhone

12 kommentarer:

  1. Aj aj ... Den lilla detaljen ;)... Hoppas att make och kamrat hann med bussen..

    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha... ja den lilla... :o) Jodå jag fick iväg dem.:o) Kram!

      Radera
  2. Hej!
    Så sant, så sant även om just morötterna nu inte var den lilla detaljen utan själva poängen och här vaknade jag tidigt och tänkte slänga igång en tvättmaskin och tror du att det fanns tvättmedel, icke alls, det hänger på detaljerna. Svårt svammel det här.
    Kramar på dig från Eva och Otto

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha... den har jag också varit med om, flera gånger och alltid när tvättbehovet är som allra störst... Hoppas du fått tag på nu. :o) Kram!

      Radera
  3. Åh fina Josanne; då har du morötterna när de komme rhem igen istället;)

    Har du tid för lunchdate nästa vecka? Tänket höra med finaste lingonet med:)

    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp,de kommer hem söndagkväll och då ska det minsann finnas muffins. :o) Absolut lunch nästa vecka. jag kan alla dagar, som det ser ut nu i alla fall, utom tisdag. Skriver hos dig också. Kram!

      Radera
  4. Aj då...en ganska viktigt detalj dock ;-) älskar morotskaka, min mamma bakar världens godaste som hon brukar komma till mig ibland :-) hoppas herrarna kom i väg som de skulle...en kompis till mig är oxå på väg med festivalbussen till wacken...hoppas de får fint väder och slipper dra fram i leran :-)
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja ganska viktig :o) Får bli revansch när de kommer hem på söndag. :o) De åkte också med festivalbuss. Och säger som du, hoppas de får fint väder och slipper äcklig lera. Kram!

      Radera
  5. Så himla typiskt när man är laddad och pepp.. Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja visst är det, ju mer pepp, desto mer strul, tycker jag. Dumt. Kram!

      Radera
  6. Så kan det gå! Men var inte ledsen för det, du kan ju baka dem en annan dag! :)

    Kika gärna in till min blogg för ett superbra Odd Molly-tips!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blir bak på söndag istället. Och tips är alltid kul så jag kikar absolut in hos dig. Kram!

      Radera