Powered By Blogger

lördag 26 mars 2011

Funderingar kring själlös rutin och guldkorn

Som jag redan har nämnt så gillade jag Katinkas inlägg igår. Hon skriver bland annat så här:
För egen del har shopping ibland blivit en hemsk vana som inte är sund. Det köps och stoppas in i garderoben - med njutning förvisso - men hur ofta stannar världen upp av ett vackert plagg nuförtiden? Hur ofta blir jag svag i knäna och torr i munnen av att bara se på något skönt? Det är nämligen där jag vill vara nu. På en plats där en redan välfylld garderob gör alla köp onödiga förutom det allra vackraste. Just det där som tar andan ur mig. Och bara det.”

Det är så klockrent formulerat för precis hur jag själv känner. Och har tänkt en massa på de senaste dagarna. Min garderob är överfull, jag har knappt ens koll på vad jag har. Vissa saker är inte ens använda och ändå är de ”bortglömda”.  


Det här året har jag sålt av 25 Mollysar hitintills och det märks knappt ett spår av det i garderoben. Kanske för att jag har fyllt på med nytt... ;o) Det jag har sålt saknar jag inte ett dugg och det jag har köpt är helt ärligt en blandad mix mellan ”slentrianmässigt” shoppande och riktiga guldkorn. Och nu har jag bestämt mig för att det får vara slut på det förstnämnda.
Visst alla plagg kan inte vara den största förälskelsen någonsin men de måste ge mig rätt lyckorusande magkänsla för att kvalificera sig för ett köp i fortsättningen. Slut på att plocka med sig Mollysar hem för att de är ganska fina och nog blir bra. Slut med shopping av någonslags själlös rutin.

Jaja, snacka går ju... Men jag vet faktiskt precis vilket knep jag ska ta till... För det finns ett plagg som verkligen är sådär vackert att det tar andan ur mig (som Katinka skriver). Det är förbenat dyrt och jag har inte råd.
Men om jag skippar allt som inte är hundra procent motiverat och säljer av de plagg som inte riktigt passar i min ”drömgarderob” så kanske kanske en riktig skönhet som gör mig alldeles knäsvag och lycklig kan hitta hit...

Dags att göra ett djupdyk i Mollyroben. Om det är något ni är intresserade av som jag har i den så hojta gärna.
Därmed inte sagt att jag säljer vad som helst. För det finns trots allt en hel del som, av kärlek, aldrig får lämna... :o) Hoppas ni har en bra dag! Kram på er!

7 kommentarer:

  1. Ja ibland är det svårt att låta bli även om man borde. Tycker att när jag känner wow vad snyggt, så klickas det hem utan eftertanke. Ska erkänna att jag ofta blir stressad av förbokningarna, att om jag inte bokar så kanske jag blir utan! Lite knäppt kanske. Om man (jag) istället tog det lite lugnt, väntade tills det kom ut i affärerna kanske det blivit mindre impulsköp, kanske inte. Ibland är ju vissa plagg finare irl än på produktbilderna.
    Bra att detta tagits upp till diskussion! Fick i alla fall mig att tänka till lite. Sedan är det väl inte helt omöjligt att jag åker dit så det visslar till hösten ändå..Det är nog bra att göra en ordentlig genomgång av sina kläder lite oftare så man blir lite mer uppdaterad om vad man har och vad man absolut inte behöver en till av! Hoppas solen skiner i Skåne med! Kram!

    SvaraRadera
  2. Ja, det handlar ju inte om att inte shoppa utan mer att tänka efter och verkligen vilja ha de plagg man köper till 100 %. Jag ska göra en utrensning jag med inför vår och sommar och lägga ner Odd Molly köp tills hösten nu. Jag väntar på mina sista sommarbeställningar och sedan får det vara. Inte vattentätt och jag kommer säkert åka dit på något igen, men då får det vara så. Jag vill hitta tillbaka till glädjen igen liksom. Och spara till resor och lite annat i sommar. Kram och ha en bra helg!

    SvaraRadera
  3. Instämmer helt med resonemanget!! Det har varit alldeles för många spontanklick/köp tidigare, av mig åtminstone. Nu tycker faktiskt jag varit oerhört duktig det här året, haha!! Sant faktiskt, har verkligen tänkte efter, funderat o inte förbokat utan istället känt vad det är jag vill ha, ev. behöver. Provade igår igenom några stycken (innan jag läste hos Katinka) o tänkte just att; -vad lycklig jag är som har så många vackra kläder!! Jag är nöjd nu, väntar mina två paket (förhoppningsvis på måndag). Sedan får det vara till hösten med Mollysar för min del. Så kände jag även i höstas/vintras o kunde stanna upp o fundera vad som kändes rätt o inte att köpa. Jösses vad bra det låter, vi ÄR ju superduktiga..haha.(alt. så vittnar det om att garderoberna verkligen är fulla..)
    Ha en fin dag i vårsolen!
    KRAM

    SvaraRadera
  4. Ja det är lätt att bli fartblind i mollyshopperiet. Ditt resonemang är så rätt så.
    Moss dress var mitt sista inköp på ett tag.

    SvaraRadera
  5. o ja! Jag har försökt se det så nu också. Idag har jag en klänning som jag inte haft alls i vinter- varför inte?? Den är jättefin- men har hamnat i skymundan av annat fint. Jag har "fint" så det räcker!

    Nu är jeansen- om de passar- det sista som kommer in i denna garderob på mollyväg på länge. Ska sluta besöka webbshopar- åtminstone att titta in på mollydelen. För med mollysar är det liksom alltid så att det är något annat som pockar. Men inte blir jag lyckligare om jag har "allt"....

    Alla säger att hösten ska bli jättefin- är nästan lite oroad av det. Vet inte om jag vill ha mer- om ni förstår vad jag menar.

    Det är inte lätt att sluta med HM-köpstilen-fast- mollykläder om ni förstår vad jag menar. Vi är mer slentrianvana än vi tror, i alla fall jag.

    Jag älskar mollysarna- men det gör mig också orolig att se vad de gör med mig... ;-0

    Kram!

    SvaraRadera
  6. Instämmer helt. Tror inte det är själva plaggen som ger ruset utan själva shoppandet och då är det ju svårt att sluta bara för att det inte finns så många plagg som gör en knäsvag :-) Men jag ska nog tänka lite i fortsättningen jag med tror jag...Och framförallt göra mig av med sånt jag inte använder.

    Kram
    /Vivvi

    SvaraRadera
  7. Tusen tack snälla för era kommentarer! Kul att höra hur ni tänker! Massa Kramar!

    SvaraRadera