Powered By Blogger

lördag 19 mars 2011

Historien om två hundar som fyller 6 år idag

När jag var liten var jag livrädd för hundar, så om någon hade sagt till mig då att jag skulle bli med vovve senare i livet så hade jag antingen garvat ihjäl mig eller kissat på mig. No way liksom. Katter däremot har jag alltid älskat. Men så kom det en dag i mitten på 90-talet när jag blev tillfrågad och sedan övertalad att ta alla bilderna till en hundaktiveringsbok. Utmaningen tog över rädslan (intalade jag mig i alla fall) så jag kunde helt enkelt inte tacka nej.


Under sommaren som vi jobbade med boken tvärvände min syn och jag bestämde mig för att en dag skaffa en egen jycke. Men inte förrän jag hade ett lite mer så kallat ”ordnat liv”. Tio år passerade och jag fick fast jobb. Samma vecka berättade en vän att hon hade svår skelettcancer vilket fick mig att börja förverkliga drömmar. Eftersom en av dem var en hund så satte jag mig och börja scanna uppfödare. Jag var egentligen inne på att jag ville ha en japansk spets hela tiden men hux flux så fann jag mig själv mailandes med en phalenéuppfödare. En ras jag aldrig tidigare hört talas om. Hon hade nykläckta puppies och vi bestämde att jag skulle komma och hälsa på. Vilket jag gjorde när de fyra valpflickorna var fem veckor gamla. Jag hade två att välja mellan och det blev Ajax, eller Johtina´s Afrodite som hon också heter som mitt hjärta landade hos. Konstigt eller hur?


Maken föll dock för Johtina´s Athena men eftersom det var ”min” hund, mitt beslut så hamnade hon istället på en kennel strax utanför vår stad. Ajax flyttade hit fredagen den 13 maj 2005, ett datum som länge präglade denna lilla huligangangster till hund. Hennes bästa kompis var en grand danois som hon hunsade fett med. Hon var tuff, orensonlig och smått galen. Men också sjukt jäkla söt, helst när hon sov ;o)...


Men även annars, för hon var/är en väldigt tillgiven och lättlärd liten individ. På nästa bild 14 månader gammal med sin matte, innan fettinvasionen och Mollybesattheten slog sig ner i denna matte... då smal, Fornarinajeans i storlek 26 och överdelar signerade Münthe plus Simonsen stod allra högst i klädkurs.


Men innan dess hade även Johtina´s Athena – Freja, makens vovvekärlek hunnit flytta hit. Hon växte aldrig riktigt som en phalené ska så när kenneln insåg det och att hon aldrig skulle kunna bli en avelstik så ringde de oss och frågade om vi ville köpa henne när hon var ett halvår gammal. Yes box sa mr Make och så kom det sig att vi fick ”varsin” vovve. Ett beslut vi aldrig har ångrat, för Ajax lugnade ner sig, de gnabbas och bråkar men är ändå de bästa vänner. Syskonkärlek ni vet. Vi har alltid försökt att släpa med dem överallt där vi varit och utsatt dem för alla möjliga situationer...


... vilket har gjort att de inte är speciellt rädda för någonting. Inte som mig, när jag var 6 år gammal och skräckslagen för grannens pudel... Idag fyller de 6 år. Ajax föddes den 19 mars 2005 klockan 07.10, Freja anlände till världen först klockan 10.04 samma dag. Våra fina vovvar, fy fan vad vi älskar er!!! Vilket har firats. Mer blir det imorgon, bara för att vi kan och vill liksom.

Men nu har det blivit hög tid att svida sig för fest. Inget fansy för min del eftersom jag kör flotta stilen i veckorna och klär mig för röj på festerna i våra kretsar... vet ju hur de är... ;o) Önskar er alla en superbra kväll!
Ses vi inte mer idag så gör vi det garanterat imorgon istället. Massa kramar!

14 kommentarer:

  1. GRATTIS vovvarna på födelsedagen ni är jättefina o en hundras jag verkligen gillar.
    Är uppväxt med dvärgspetsar...små kaxiga, ibland skälliga sötingar.
    TITTI

    SvaraRadera
  2. UNDERBART inlägg fina du:) Guuuud vad små de var :)
    puss:)

    SvaraRadera
  3. Helt underbart! Och de rackarna har ju egna bloggar också! Nu blev Lukas avundsjuk!

    SvaraRadera
  4. GRATTIS flickorna Phaléne! Här kommer hurrarop från andra sidan Skåne!

    SvaraRadera
  5. Grattis o nospussar från mig o flickorna Smulan o Rufsa!!
    KRAMKRAM

    SvaraRadera
  6. Grattis till sötnosarna från hela familjen G, inklusive Mad Molly-kisse!! Kram!

    SvaraRadera
  7. Hej!
    Har för mig att du efterlyste ett linne häromdagen. Var på Barkarby outlet idag och såg några sådana hänga där. Hoppas det är rätt storlek!
    Tack för din härliga blogg!
    mvh elisabeth

    SvaraRadera
  8. Glömde skriva att den boken har jag läst, men då hade jag ju ingen aaaning om vem du var.

    Och vilken ras man ska ha ja det är intressant. Själv skulle jag aldrig ha en liten hund utan ville ha en rottis - det blev en cavalier... =)

    SvaraRadera
  9. GRATTIS till sötnosarna! Röj lite för mig också ikväll! KRAM

    SvaraRadera
  10. Grattis till sötnosarna! Hoppas firandet blev lyckat.
    Kram

    SvaraRadera
  11. Grattis vovvarna på födelsedagen!!!
    Tänk jag drömmer om att skaffa hund någon gång i livet. Får se när det blir...
    Ha en rolig kväll och fest!

    Stora kramen!!

    SvaraRadera
  12. Grattis till söta voffsingarna!!!

    Kram

    SvaraRadera
  13. när jag ser vovvarna tänker jag att de verkligen är två charmanta personligheter, lika men ändå olika! kram, kram

    SvaraRadera
  14. Vovvarna tackar ödmjukast och skickar phalenékramar tillbaka till er!

    SvaraRadera