Powered By Blogger

onsdag 23 mars 2011

Lost i tassel-land... hilfe, hilfe!!!

Jag bestämde mig efter många våndor för att behålla min Avalon tunic trots att tofsarna vittrade sönder och trillade av. Jag tänkte att jaja, det är ju bara att laga dem. Liksom. Fast det jag förträngde då var att jag är så ohändig att båda tummarna mitt i handen inte räcker för att beskriva mitt obefintliga handlag med praktiska ting. Sådana som att till exempel laga tofsar... Så nu sitter jag istället här helt villrådig och bara fånstirrar på trådarna, helt lost i tassel-land är jag...


... och känner mig därför tvungen att skrika hilfe, hilfe!!! Är det någon som har lagat sina som har tips på hur tusan man tråcklar fram så det blir tofsar igen? Eller är det någon annan händig som helt enkelt bara vet och som har lust att bistå en tant i nöd med lite tips?
Och kan jag återvinna de trådarna som har trillat av eller måste man shoppa nytt garn??? Ja ni hör, jag fattar absolut nada... och blir därför superduperglad för alla råd jag kan få i denna fråga... Tack! Take care och en massa kramar!

7 kommentarer:

  1. Mina var inte lika trasiga som dina utan bara "på väg" att gå sönder. Jag hade en tråd i exakt samma färg och så sydde jag först ihop den där tråden går runt själva tofsen ( fram och tillbaka) och sedan drog jag nålen igenom tofsen vertikalt.Stacka alltså in nålen mitt i tofsen och rakt upp i det tvinnade/flätade bandet ett par cm och sedan ner igen. Upprepa några gånger. Tanken var att säkra tofsens form först och sedan att den sitter kvar i sitt snöre.
    Med utgångspunkt från din bild så hade jag försökt lägga iordning trådarna till ursprunglig tofs och sedan surrat den igen runt om och sedan sytt fast den i bandet.
    Kanske mer virrigt än hjälpande???
    Kram o good luck!

    SvaraRadera
  2. http://smattochgott.wordpress.com/2010/02/16/snoddar-och-tofsar/

    eller

    http://www.365slojd.se/?p=1508

    Där kan du kanske få lite hjälp?

    Jag skulle nog ta alla trådar och lägga dem rakt. Trä tråd runt om, tvinna, knyta runt om, släppa. Klart! Fästa i snodden, om du inte gjort det från början.

    Kan helt enkelt inte förklara pedagogiskt känner jag.....

    Lycka till!

    kram!

    SvaraRadera
  3. Ja..hade det varit jag så hade jag inte ens försökt :) Men du klarar nog av det..med lite tålamod och fingerfärdighet..så går det nog bra..kramar

    SvaraRadera
  4. Nadia & Forbid..: tusen tack för er hjälp!!! Jag tror att jag fattar vad ni menar, så nu ska jag bara shoppa lite tråd/garn och få till det efter era anvisningar. Kram på er!

    Chatarina: ja jag hade ju egentligen gjort smartast i att resonera som dig men jag är ju så kocko att jag lätt glömmer vad jag klarar av och inte... ;o) Kram!

    SvaraRadera
  5. Hej!

    Jag lagade på min vita Wigwam och gjorde fel :-( Dock vet jag nu har man gör :-) Kan återkomma med bilder ikväll :-)

    Kram! /Sanna

    SvaraRadera
  6. Naimiez: ja det hade varit superdupergulligt om du vill visa bilder när du har tid och lust, tack! Kram!

    SvaraRadera
  7. Åkte på jobb :-( Kan det vänta till lördag? Det är lätt men svårt att förklara i ord :-)

    SvaraRadera