Powered By Blogger

måndag 21 mars 2011

Mina svar på förra veckans frågestund

Var hämtar du inspiration ifrån till dina häftiga Mollykombosar? /Ann
Haha... häftiga, tack för det men jag känner mig sällan speciellt häftig... Ibland får jag inspiration från andra Molly-bloggerskor men för det mesta klär jag mig efter sinnet och tar på med det jag känner för just den dagen. Vilket gör att det oftast blir samma samma, med en chrysalis någon tunika, jeanslegging och Primeboots. Önskar jag var en klänningstant eftersom jag tycker det är så snyggt på alla andra men det är jag alltså inte. Och här spårade jag ur kurs... Hoppas du har fått svar i alla fall. Kram!

Vad är det för tatueringar du har på underarmarna? /Pia S.
På vänster underarm har jag ett porträtt av min bror:

Och på en höger har jag ett porträtt på Bosse katt på insidan och Ajax hund på utsidan. Min första katt och min första hund.



















Alla tre tatueringarna är realistiskt gjorda (av mr Make) efter foton som jag har tagit. Hoppas du kommer på vad du vill göra. Kram!

Vad har du för tips till någon som vill få in en fot på en tidning, och frilansa? /Sussie
Oj, det var länge sedan jag frilansade. Men det är nog samma saker som gäller nu som då... Att ligga på som en dåre och hojta och synas. Och ännu viktigare att komma med konkreta artiklar/reportage man vill skriva och höra av sig till de tidningar som kan tänkas vara intresserade av just det. Vilket samtidigt kan vara en risk, för jag var med om att tidningar sa nej tack till mig men sedan ”stal” mina reportageideér rakt av... :o(. Det är nog det enda jag kan komma med för att tipsa är jag rädd för... och ett Lycka till! Kram!

Vilket är ditt bästa vegetariska recept? /Anna Panna
Jag har klurat och klurat men jag kan inte ge dig ett recept eftersom jag har flera favoriter... Jag har en stark dragning åt pasta i alla dess former så det blir mycket av den varan här. Gärna lite enklare (och kanske lite tråkiga) recept. Delar med mig av tre stycken här:


Trattkantarell-risotto med parmesan Fast vi brukar ha portabellasvamp istället och så skippar jag tomaterna
De är från www.recept.nu och www.ica.se där jag ofta hämtar inspiration. Men sedan ändrar jag oftast; lägger till och drar ifrån som jag känner för. Du ska få ett tips till, på en blogg med riktigt schyssta veganrecept. vegologi.blogspot.com. Hoppas du hittar något du gillar. Kram!

Vad är din hund för ras? Och varför blev det just den rasen? /FiaPia


 Hon är phalené. Som en papillon fast med öronen neråt, eller de ska vara neråt vilket min vovve har gått ifrån så här på ”lite äldre dagar”. :o) (på bilden är hon 14 månader gammal, nu precis 6 år fyllda). Det är rakt av en tillfällighet att det blev just den rasen. Vilket jag skrev lite om i ett inlägg du kan läsa här. Det viktigaste när jag valde hund var att det skulle vara en ganska ”enkel” hund, en så kallad sällskapshund. Det eftersom jag aldrig har haft hund innan och ville inte ta på mig en ras som jag riskerade att inte klara av. Hoppas du kommer på vilken ras som passar dig bäst. Det finns en bok som heter Välj rätt hund av Charlotte Swanstein, den finns på många bibliotek, som jag läste och som jag kan tipsa om som hjälp att bena upp i den frågan. Lycka till med ditt val. Kram!

10 kommentarer:

  1. Tack snälla rara för ditt svar. Jag tänker likadant för jag har heller aldrig haft hund, bara katt. Jag ska leta efter den boken. Mvh FiaPia

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Ursäkta att jag "hoppar in" och lägger mig i, men jag är rätt engagerad i det där med val av hundraser och skulle vilja tipsa om en i mitt tycket mycket bra rasbok. Den heter kort och gott HUND och är skriven av Kerstin Malm och Agneta Genborg (två mkt kunniga i hundvärlden)och jag anser att den är den bästa när det kommer till att läsa om de olika raserna. Den ger en bra och rättvis bild, varken förskönar eller överdramatiserar.

    Inte alls fel att läsa t.ex Swansteins bok, men jag tycker nog att man inte ska lägga FÖR stor vikt vid den när det gäller att välja ras även om absolut kan få vissa tips därifrån. Vissa brukshundsklubbar har även "skaffa-hund"-kurser där man kan få stöd och hjälp med information om de olika rasgrupperna. Man ska ju leva med sin hund i många år och självklart är det ju individer vi pratar om, dock kan man nog undvika många problem om man verkligen funderar på vad man vill med sin hund eftersom olika raser är avlade utifrån olika egenskaper.

    Lycka till i "hunddjungeln" och tack till dig Josanne för att jag fick ta upp en bit av kommentarsfätltet för denna viktiga fråga:)
    mvh//Tanja

    SvaraRadera
  3. Oj vad kul med frågestund, den missade jag... men det var ju intressanta frågor och bra svar! Aha, så det är en papillon med öronen neråt. När vi var på kenneln och kollade in Lukas så hade de en papillon där som min make blev helt kär i! Ja, det där med raser är ju en konst. Vi kollade3 en sida på nätet och där stod det att Jack Russell är en bra nybörjarhund. Haha, det har jag aldrig sett någonstans efter det! Men vi har ju överlevt trots att vi är totala hundnoviser, men det är klart att han inte är det mest lättdresserade som finns. Men han är SNÄLL och tålmodig med oss och enligt tränaren på hundskolan "världens gladaste hund". Kerstin Malm känner jag, hon är en oerhört duktig hundetolog. Varför läste jag inte hennes bok, skäms...... Att jag inte frågade henne...
    Kram













    Kram

    SvaraRadera
  4. Fröken Gredelin:)
    Ohh vad vettig kommentar du gjorde , Vi har ju tyvärr fått hjälpa hundar tidigare som köptes till fel ägare..Ibland tänker vissa inte på hur mycket hund de köper, å det är jätteviktigt att läsa om raser så man vet att man verkligen kan tillgodo se alla behoven för just den rasen man väljer:)
    puss på dej:)

    Å Pretty J..du vet att jag tycker att dina två bilder på B & A är sååååå vackra:)

    SvaraRadera
  5. å min lilla puss hälsning landade visst på fel rad..förlåt Fröken Gredelin..:) fniss..till dej menar jag kram.. Men puss hälsningen var till Josanne :):) typiskt mej...

    SvaraRadera
  6. Jag säger också tack snälla rara för ditt svar och till och med bilder, jättegulligt av dig! Jag är också inne på ett porträtt, fast av min son. Synd ni bor så långt bort annars hade jag bokat hos din make. Får hitta någon här i Västerbotten istället. Kram! Pia S.

    SvaraRadera
  7. Tack för utförligt svar! Mera vego åt folket! Kram på dig.

    SvaraRadera
  8. Bosse katt är så fin på sin tatuering.
    Kram!

    SvaraRadera
  9. Kul att veta mera om dig!
    kramar

    SvaraRadera
  10. FiaPia: jag hade ju lovat att svara så tack själv. Men kolla fröken Gredelins svar också. Kram!

    Fröken Gredelin: tack själv för ett kanonbra inlägg. Du skrev vad jag egentligen menade fast du gjorde det tusen gången bättre! Kram!

    Nena: världens gladaste hund är ju inte fel. Och skitsöt är han dessutom, vilket jag vet från ditt gästbloggande hos Bina. Man kan inte alltid ”göra rätt” men det viktigaste är att göra det bästa av sina val. Lät vuxet och bra va? ;o) Kram!

    Odd: vad hände med Lite?... Du är ju lite odd och inte odd för mig... ;o) saknar dig massor vännen! Torsdag em? Kram!

    Pia S.: jag har inga tips på tatuerare i dina nejder så här på rak arm tyvärr... men mitt tips är att kolla vad de du hittar har gjort innan... alla seriösa tatuerare har portfolios med tidigare jobb. Var kräsen ;o) Kram!

    Anna Panna: haha... ja absolut mer vego åt follket! Även om jag själv fuskar med fisk ibland som du vet... ;o) Kram!

    Helen: tack snälla! Sedan jag gjorde den så har jag alltid trott att det skulle vara sjukt jobbigt att ha den när han försvann. Men nu när han är borta så är jag bara så himla glad för att jag har den. Kärlek till dig vännen! Kram!

    Lingon: haha... som om att du inte vet en massa mer om ig än såhär... ;o) Men fatta vilken Lingonabstinens jag har!... ;o) Kram!

    SvaraRadera