Powered By Blogger

onsdag 6 april 2011

Mina bästa köp från Odd Mollys vårkollektion 2011

Eftersom jag känner mig helt och fullt färdigshoppad med vårkollektionen så tänkte jag lista mina bästa köp.
Det har blivit ett par inköp mer än vad jag hade tänkt men ändå betydligt färre än vad jag hade befarat. :o) Svikande ekonomi har helt enkelt fått mig att spendera mindre och tänka efter mer och det är jag faktiskt mest bara glad för.

Fast med handen på hjärtat så får jag väl ändå erkänna att ett par plagg har varit här på snabbvisit men fått nya ägare när jag har kommit till insikt att de har varit förhastade felköp. Jag hade en lista över toppkandidater och bubblare. En del av dem har hamnat här, andra inte och några har blivit utbytta mott annat. Det blir ju sällan som man tänkt, för det är ju en ganska stor skillnad mellan produktbilder och verklighet, som ni vet. Men nu får det vara slutsvamlat, så snabbt över till listan med mina bästa köp från Odd Mollys vårkollektion 2011:

Plats 7 Hookup dress, apricot

Denna blev en total överraskning i den positivaste av bemärkelser när den plötsligt bara fanns där under en av mina och Lingons provningsbesök på Iisa i Malmö. För utan produktbild var dess existens helt okänd för mig tills då. Det fanns ingen tvekan om att den skulle få följa med mig hem. Och det har jag aldrig ångrat. Jag fullkomligt bara älskar sidenplagg och denna är inget undantag i all sin enkelhet. Dock har den blivit lite extraspeciell eftersom den var med när jag sa hej då till min Bosse katt.

Plats 6 Hookup sleeved tunic, chalk

Den här fanns på min bubblarlista. Och tanken var att prova den först innan jag eventuellt skulle slå till på den. Men så fick jag se den i någon blogg, kommer inte riktigt ihåg vilken tyvärr... och det i kombination med att jag upptäckte att den började sina i webbutikerna gjorde att jag sopade min förestats under mattan och klickade hem den oprövad från Redhe of Sweden. Och eftersom den är med här så var det inte ett helt dumt initiativ.

Plats 5 Hookup s/s dress, apricot

Många hade denna på sin önskelista men jag kände inte att den riktigt var för mig. Tills. Den plötsligt blommade ut som värsta och förmodligen den största hajpen denna vår. Då vaknade även den här tanten upp med ett överväldigande habegär. Det såg lite kört ut ett tag men efter ett tips från vackra danskan Annette så fick jag napp hos Fashion for Me. Den hänger ännu oanvänd i garderoben men det är ett tillstånd som garanterat inte kommer att gälla när det väl blir lite sommar i det här landet.

Plats 4 Rock-a-fellow silk slip dress – i alla färgerna

Japp, jag har investerat i en av varje färg. Totalt fem stycken. Och de kunde egentligen lika bra ha knipit förstaplatsen eftersom jag älskar dem högt och använder dem jämt. Den ultimata underklänningen alla kategorier enligt mig. Att de skulle få flytta hit var förutbestämt eftersom jag är störtkär i dess föregångare Chrysalis minigown. Hade dock tänkt hålla mig till någon enstaka färg den här gången men det blev visst att jag gick bärsärk i alla fall...  

Plats 3 Juliet bag, vintage gold

Jag tyckte den var fin men jag hade en annan väska som upptog mina tankar från början. Ni fattar när ni ser platsen snäppet över den här. Men så var jag i Mollybutiken i Köpenhamn och provade en massa plagg och då föll min blick helt spontant och om och om igen på denna skapelse. Så jag slängde den över axeln och valsade runt med den en stund. Och hux flux var jag fast. Hade råd med ett köp när jag var där och det blev denna som med lätthet brädade en hel hop av andra fina plagg.

Plats 2 Cleopatra bag, dark powder

Denna lilla tokiga väska var min absoluta topp 1 förhandsfavorit när produktbilderna släpptes. Och därför kastade jag mig över bokningsknappen så fort den dök upp hos DeepFling. Det blev en lång och rastlös väntan innan den anlände men det var det helt klart värt, för den är om möjligt ännu coolare i verkligheten än på vilken bild som helst. En liten karamell i galenskap. Som ständigt hänger på paradplats där den blir beundrad och klappad på varje dag.

Plats 1 Super extra coat, green

Att inte låta denna knipa förstaplatsen hade varit ett hån och en skymf, för en vackrare kappa har jag aldrig skådat. Någonsin. Jag såg den på någon bild i höstas där Odd Molly-Karins dotter hade den blå på sig. Jag tyckte att den var helt fantastico underbar, men tvivlade på att den skulle passa på mig och att jag någonsin skulle få råd med den i så fall. Som ni vet kunde jag inte låta bli att prova den i Molly-butiken i Köpenhamn och sedan sälja av ett gäng andra Mollysar för att den, otroligt nog, skulle bli min. För att fatta att den verkligen är det så är det paradplats som gäller även för denna.

Sommarsamlingen känner jag mig inte färdig med ännu. Det finns två plagg till som jag så så gärna skulle vilja ha...
Och i hopp om att de hamnar här så småningom så får denna lista vänta. Till dess... eller tills jag har gett upp hoppet om att få bli ägare till dem... :o)

Vilka är era favoriter ur vårens kollektion? Take care och Kram för nu!

7 kommentarer:

  1. Superfina kandidater :) Srev under ditt förra inlägg att jag är intresserad av din patchwork wrap och kom på att det kanske bäst att skriva det här också. Vill gärna köpa den om den finns kvar! Mejla mig i så fall: marieskoog65@gmail.com. Och tack för boken :) Den kom idag! Kram

    SvaraRadera
  2. Odd me: japp den är kvar! Jag mailar dig nu på stört! Kram!

    SvaraRadera
  3. Rolig idé, skoj att få se vårköpen! Tror kanske jag härmas så småningom - jag är inte säker på att jag är färdighandlad än...

    Kramar

    SvaraRadera
  4. Vadå köpa fler Mollysar är det inte du som har köpstopp? Det skrev du i alla här i bloggen nyss.

    SvaraRadera
  5. Snygg samling på listan. Ska fundera på min lista och lägga den på bloggen så småningom. Tycker det är jättekul att se andras toppkandidater.
    Kram

    SvaraRadera
  6. Oslotigern: ja gör gärna det! Dels är det kul att se vad andra har för favoriter och dels tycker jag att det är lite bra för ens egen del. För man får liksom en bra bild om vad man gillar, hur man beter sig och lite distans... typ. Ser fram emot din lista. Kram!

    Anonym: om du ser ordet köpstopp i det inlägget så kan du återkomma. Annars helst inte... Kram!

    Hilde: ja visst är det kul! Roligt att man har så lika smak ibland och så komplett olika i andra fall... :o) Jag ser fram emot din lista när du känner att det är dags för den. :o) Kram!

    SvaraRadera
  7. Kul lista! Min favorit är Hookup sleeved tunic, chalk, den är hur snygg som helst!
    Kram

    SvaraRadera