Powered By Blogger

tisdag 19 april 2011

Dags för projekt göra tassels

Jag köpte garnet förra veckan. Därefter har det legat här och stirrat på mig. Jag har nonchalerat det så till den grad att jag helt har lyckats bortse från att det finns. Men nu får det vara nog med det...
För det var ju inte direkt så att jag köpte min ljusblå Avalon tunic för att den skulle ligga i ett hörn med trasiga tofsar... Alltså, dags för projekt göra tassels.


Ett litet dilemma i det hela är att jag 1 inte har den blekaste aning om hur man gör och 2 om jag mot all förmodan skulle lyckas få till det så har jag noll koll på hur jag ska lyckas fästa på dem på banden. För det är liksom ingen ögla på det utan mest trådar som hänger lite hur som helst... Och till det kan man även lägga till att mina färdigheter inom hantverkeriets konst är obefintliga... tummen mitt i handen och noll tålamod... that´s me! Joråsåatt... det ska nog bli bra det här... antingen återkommer jag med tofsprojekt completed, eller (troligast) med ett koppel av svordomar och ett nysta garn i soporna... Ha en bra dag! Kram!

9 kommentarer:

  1. Lycka till... behövs nog, haaa-haa! Kram!

    SvaraRadera
  2. L8: haha... kan absolut behövas, speciellt som jag satt och glodde på det nu men så fick jag hux flux för mig att jag skulle städa köket istället... bra början eller hur... ;o) Kram!

    SvaraRadera
  3. Kom igen nu...pappkartong...ta en matförpackning tex kaffefilterspaket och klipp sönder till lämpligt format. Träna...
    http://www.youtube.com/watch?v=wMcWVUwgNRQ

    kramar!!!!

    SvaraRadera
  4. Lycka till :) Jag skulle få totalt spader! Är helt handikappad när det blir mer avancerat en raksöm :)
    Kram

    SvaraRadera
  5. =( Det var ju detta jag skulle göra. Förlåt Josanne =( Jag fixar genast i kväll. Det är enkelt! Kan försöka förklara.

    1/ Tag trådar som är tofsens längd + kanske 3-4 cm (bättre längre så du kan klippa till dem efteråt)

    2/ Vik trådarna på mitten och lägg in snöret från tunikan så trådarna ligger längs med snöret.

    3/ Knyt runt alltihop ca 1-1,5 cm ner beroende på hur stor toppen på tofsen ska bli.

    4/ För alla trådarna åt andra hållet, dvs neråt som de ska bli och knyt igen nu sista tråden där du vill att toppen ska bli.

    Jag har mailat dig en bild =)

    haha, nu när jag ska skriva i verifieringskod blev det den här ;-) twoofshn ;-)

    Kram! /Sanna

    SvaraRadera
  6. Lingon: thanks darling... I will... men nog inte förrän imorgon, måste ju ladda handarbetsnerverna först... så de är på topp liksom... ;o) Kram!

    Odd me: haha... samma här, därför har jag förpassat det till morgondagen istället... ;o) Grattis förresten! ;o) Kram!

    Naimiez: tusen massa tack snälla! Ska kolla mailen också! Kram!

    SvaraRadera
  7. Om du mot förmodan inte skulle lyckas så skicka hit lite av garnet du har köpt som matchar. Tag några bra närbilder på toffsarna ( jag har inte den tunikan själv), mejla dem till mig. Mät gärna längden så jag kan göra dem exakt likadana. Då gör jag alldeles nya fina toffselofsar åt dig, men då får du ju själv fästa dem på tunikan. Ok? Är man gammal syfröken så ska jag ju nog för 17 kunna trolla fram såna åt dig....
    Kram/Tina

    SvaraRadera
  8. Tack! Det blev en dyr historia men jag skulle bara ha den! Det var tredje gången gillt, blev lika dyrt de andra gångerna :/ Nu får ta mig i hampan och köra ett eget säljrace på Tradera :) Kram

    SvaraRadera
  9. Tina: men shit vad gullig du är!!! Tusen tack snälla för erbjudandet!!! Jag ska försöka få till det själv eftersom det inte ska vara så svårt tydligen... hmmm... :o) om inte så hör jag av mig. Kram!

    Odd me: ja frågar du mig som har gjort precis sådär, sålt det som inte används för att istället satsa på något dyrt man verkligen vill ha och vet kommer att bli flitigt använt, så är det lätt värt det! Ska bli kul att få se i din blogg sen. Kram!

    SvaraRadera