Powered By Blogger

lördag 16 april 2011

Fotoutmaning – Dag 7: samlingar

”Har man tre exemplar av något är man en samlare, har man åtta så är det en mani.” Haha... som jag skrattade när jag fick upp det citatet efter att ha googlat på en definition av samlande inför dagens  fotouppdrag Detta samlar jag på, medvetet eller omedvetet.
För ojoj vad man kan prata maniskt överflöd i detta lilla näste of mine i så fall.

Jag har mindre samlingar av stenar och snäckor, mest från Gotland, Grekland och Kap Verde. Min ljuslyktsamling var jag himla glad och stolt över, men efter att hyllan på väggen i vardagsrummet där de finaste stod, brakade i golvet för några veckor sedan så är den kollektionen inte lika rolig längre... :o(

Att jag samlar på Molly-tags lär ju knappast vara någon överraskning. Men det kan däremot min ständigt ökande mjukdjurssamling vara...
Sedan har jag och mr Make två gemensamma samlingar, en medvetet vald och en omedvetet påhoppad. Och de är de ni kommer att få se delar av här och nu:


Samlingen av Zippo-tändare är ett ytterst medvetet drag. Vi älskar dessa små konstverk båda två. Och behandlar dem som extremt värdefulla klenoder. :o) Komiskt nog med tanke på det så hittade jag tyvärr inte min absoluta favorit, en orange tändare, limited Roskildefestivalen 2006. Den allra coolaste är dock den längst ner till vänster. Polisloggan, helt autentisk med vårt inhemska rättsväsen. Specialbeställd av mr svärfar Supersnut till mr Make i födelsedagspresent.


Sprit. Uppenbarligen eftersom detta bara visar en minimal andel av det totala beståndet. Vi fick det till runt 50 flaskor av varierande slag. En samling som har smugit sig på oss, kanske inte direkt omärkt eftersom det är relativt svårt att förbise ett gäng flaskor i litersize, men ändå, för vi vet vi inte riktigt var allihop kommer ifrån.
Utlandsresor check, makens tatueringskunder från Kazakstan check, en annan av hans kunder som ”pendlar” till Thailand och dumpar av Mekong lite då och då check.
Det sistnämnda är min klara favorit i spritväg by the way. Men Mekong, liksom den flesta andra spritsorter, helst de finaste, nyttjas mest till matlagning här. För vi dricker inte starksprit mer än kanske max två gånger om året... :o) Men de gångerna är det ju bra att vi har en del att välja på... ;o)

Jag har tänkt lite på morgondagens fotoutmaning. Och jag tycker att om man känner att det blir lite för utlämnande att visa upp sina närmsta omgivningar i Blogglandia så kan man ju faktiskt ta till rubriken: I ett annat kvarter finns... Och så kan man ta bilderna lite längre bort istället. Visst borde det vara okej, eller hur? Nu sätter jag punkt för kvällen. Take care vänner, God natt & Kram på er!

9 kommentarer:

  1. Och vad i helsicke är Mekong för nåt?! Har bara hört det ordet i en DAD-låt förut;) Har för mig att dom sjunger om "the Mekong Delta" vad det nu är för nåt....
    Har svamlat klart nu och säger god natt! Och kram!

    SvaraRadera
  2. Linda Ligger inte Mekong Deltat i Vietnam? Eller har jag fel.

    Ser nån trevlig whiskey där; när ska vi komma? ;)

    SvaraRadera
  3. Hihi! Jag älskar tändarna! de är ju så fina..och visst är Mekong någonstans i Vietnam?

    kramar och gonatt

    SvaraRadera
  4. Måste bara berätta att jag fick bokstäverna "cognac" på kommentarsboxen precis här..:-)

    SvaraRadera
  5. Det ante mig ;) klart ni samlar på coola zippotändare. Å en stilig samling är det oxå! Passar dig - coola små ting till cool mollylady! Kram!

    SvaraRadera
  6. Haha hur har jag kunnat missa polis zippon?? Super cool ju ;) har ni inte kvar alla korkar längre? Där kan vi onekligen snacka mani ;)

    SvaraRadera
  7. Det där med spritflaskor känns igen. Min käre man är en obotlig samlare. Det värsta är att man får aldrig öppna dem för då tycker han inte det är lika "fint" längre. Suck, och ändå står de bara och samlar damm i skafferiet...
    :-)

    Kram
    /Vivvi

    SvaraRadera
  8. Snygga Zippos - jag har bara en enda men den har varit med mig sedan 18-årsdagen då jag fick den i present. Sprit samlar vi också - maken köper och jag använder den :-D
    Kram!

    SvaraRadera
  9. Linda, Helen & Lingon: Mekong är en flod, en av Asiens största som rinner genom en rad länder, bland annat Vietnam och Thailand (som jag kan... ;o)) men det är inte den vi har på flaska här utan Mekong, som i inhemsk ”bensinwhiskey”. Den värsta low price sorten man kan hitta typ. Och den enda whiskey jag kan med att dricka, mycket godare än alla dyra fina enligt mig... Japp, jag är galen, helt klart... :o) Kram!

    Lindiloo: haha... ja det var maken som började men jag kunde inte låta bli att haka på, de är ju sååå coola.... :o) Kram!

    Ella: haha... hur fan rent ut sagt kunde jag glömma korkarna, hade inte ens en tanke på dem för mani är ju bara förnamnet när det kommer till den samlingen. För såklart har vi kvar den. Här i stök och slarvlandet kastas minsann ingenting. Som du ju har sett med egna ögon... ;o) Kram!

    Vivvi: här får de öppnas men de samlar lik förbaskat mest en massa damm... Har funderat på att kasta ut dem men då skulle det nog bli krig här så jag låter bli... ett tag till i alla fall... :o) Kram!

    Nadia: haha... det tycker jag låter som ett alldeles utmärkt spritupplägg... ;o) Kram!

    SvaraRadera