Powered By Blogger

lördag 23 april 2011

Vad har folk egentligen på sig?...

... det var precis den frågan jag ställde till mig själv tidigare idag. Inte sarkastiskt fördömande, i alla fall inte till en början, utan mer bara lite nyfiket.
Och det rakt av med tanke på den så plötsligt invaderande sommarvärmen vi har här just nu. För hur fan ska man klä sig liksom? Så det var med den tanken i skallen som jag for runt på en båt idag och smygdokumenterade mina förbipasserande medmänniskors outfits. Som bland annat tog sig ut så här:























































































Och nu får ni gärna stoppa mig i fängelse om ni vill men jag kunde faktiskt inte låta bli att reflektera över hur jäkla tråkigt de flesta klär sig... Och i många fall även i kläder som faktiskt inte passar dem överhuvudtaget. Stil och eftertanke, vad är det liksom...

Nä, jag säger inte att jag själv är så jävla snygg... även om jag faktiskt och helt ärligt tycker att jag rent dressmässigt tillhör det övre skiktet i mina nejder.
Och jag säger inte heller att alla ska ha Mollysar, tror ni jag är dum eller, då hade det ju funnits färre till mig... ;o)
Men jag kan ändå inte låta bli att undra vad det är som gör att så fort solen tittar fram med värmande strålar så är det plötsligt helt okej att uppenbara sig i plagg med taskig passform och stentråkigt utseende. Och ännu värre i kläder som visar mer än de döljer...
Nu är det ju då tyvärr så att de värsta outfitsen jag lyckades fånga på bild blev så oskarpa att de inte gick att använda, eller så syntes ansikten vilket jag vägrar att kasta ut i offentligheten. Så ni fick en extrem snällvariant här...

Nu jag är fullt medveten om att jag med detta inlägg lockar fram Anonyma ur sina tyckarhålor, så bring it on!
Men eftersom jag inte är helt sugen på att få min utstickande haka helt sönderbränd på direkten så fegar jag lite och återgår till matlagningen istället för att stanna här när skärbrännarna kommer farandes... :o) Så kram för idag!

22 kommentarer:

  1. Vilken skojig betraktelse! Jag var på fest igår och är förvånad hur poppis leggings och kjol/shorts är fortfarande. Snyggt, ja, tråkigt... ja, lite faktiskt. Men det är klart att det värmer lite gott också.
    Jag älskade att sätta mig på fik eller strosa runt i stan och bara titta på människorna runt omkring men den tiden finns inte nu. Nu är det bara bråttom, bråttom.
    Massor av kramar!

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Haha, dagens bästa skratt så långt, tack!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Haha!!
    Jag håller verkligen med.
    Jag brukar också kolla in folk när jag typ sitter på ett café eller liknande säga i mitt huvud...jaha där kommer en Lindex människa....jaha där kommer en HM människa...jaha där kommer en med pyjamas på sig osv. Alla ser ju för sjutton mer eller mindre likadana ut! Såååå tråkigt!
    kram

    SvaraRadera
  5. Påskaftonsreflektion =)
    Saknade er igår även om vi hade ganska trevligt och man inte är så pigg idag...
    Kram på er annonsäljarkollegor ;)

    SvaraRadera
  6. Den nordiska sommaruniformen ;) Stackars gubben med de små väskorna hade visst bränt benen :) Undrar vad han har i de små söta väskorna förresten :P Hmm att klia sig offentligt i häcken kanske inte är världens bästa idé. Ha det gott! Kram

    SvaraRadera
  7. Ja du, ibland kan man ju undra..Det är skoj att studera andra ibland! Förr hade jag dille på att titta på folk fötter, mycket intressanta o varierande skodon med klädsel till så man häpnade!
    Tur är väl det att vi är just olika o tycker olika, annars hade det varit för trist! Din klädsel igår var ialla fall en fullträff,snyggt!
    Ha en fin dag vännen! Var rädd om dig!
    Kram

    SvaraRadera
  8. Kul läsning! Jag brukar fundera över detsamma, men jag tycker inte bara det tråkiga stannar vid sommartid utan jämt. Man behöver inte köpa dyra saker, men gå på vilken passform man bäst passar i och sen matcha Med kul skor smycken etc. Behöver varken vara svårt eller dyrt. Har dock upptäckt att det här med att klä sig lite mer genomtänkt och kanske lite dyrare - tex mollysar - väcker mycket känslor hos andra. Jag har blivit kallad allt från piffig till hånad och ifrågasatt. Märkligt, det hände aldrig innan jag började satsa tid tanke och pengar i min garderob.

    SvaraRadera
  9. Fler stilpoliser som Trinny och Susanna önskas/behövs. Kram till dig

    SvaraRadera
  10. Jag håller med dig. Jag blir ofta förundrad över hur människor är klädda. Speciellt om man inte bor i en storstad. Så roligt att få se dina bilder. Jättekul att se och läsa. Mer sådant.
    Kram

    SvaraRadera
  11. Jag förstår inte vad som skulle vara så klockrent och roligt med detta??
    jag tycker btw att dina stövlar ser för j*a ut, kanske skulle lägga ut dem på facebook och ironisera över det.
    Nej jag har mer vett och stil än att roa mig med dylikt. Låt folk se ut som de vill, är det inte så ni Mollytanter brukar skrika så fort någon gör sig rolig över hur ni klär er.
    Kom på att det är en passande helg för er.... påskkärringvibbar.

    SvaraRadera
  12. Skrev massor, men det ville inte Blogger lämna ut, så nu e jag sur:(

    Fick mig ett gott skratt!
    Många gånger jag spenderat lite tid åt att observera på samma sätt i folksamlingar. Tur att inte alla klär sig likadant, hur kul hade det varit...?

    Kram och ha en go söndag

    SvaraRadera
  13. Anonym/Du har just gjort det du påstår att du är för bra att göra! Tammefan klockrent! Tycker du att det är snyggt med sandaler och strumpor på karlar förresten? Återigen otroligt intressant att du vill läsa om en av påsk-kärringarna också, uppenbarligen gör du det en del eftersom du refererar till Primebootsen. Du verkar inte ha ett dugg mer vett och stil än personen du just kastar skit på. Jag skulle dessutom vilja att du svarar på en fråga här! Hur kommer det sig att du läser en OM-blogg eftersom du tycker att kläderna är fula? Finns det inga andra bloggar som passar dig bättre i så fall? Kram från en av "påsk-kärringarna" som fick sig ett jävligt gott skratt här! SNACKA om att sätta sig på en hög häst här......

    Till dig Josanne/KLOCKRENT! KRAM!

    SvaraRadera
  14. Där fick stövlarna en känga också! Vad har dom gjort för ont? Kram kram

    SvaraRadera
  15. Hej!

    Visst är det roligt att titta på människor i vår omgivning. Älsklingen i mitt liv skulle platsa in bland dina bilder, han är totalt ointresserad haha. Själv har jag ju denna helg mest gått omkring strikt svartklädd. Jag är som Annelie, tittar på människors fötter och då just fötterna om de är välskötta. Det spelar ingen roll hur snygga kläderna är om fötterna har stora förhårdnader och sprickor. Det är väl bakgrunden som fotvårdare som dyker fram då.

    Kramar från Eva

    SvaraRadera
  16. Kärlek till alla underbara Påskkärringar... ;o) Utan er hade världen varit stentrist!!!

    SvaraRadera
  17. Även om jag håller med om att många människor klär sig jävligt taskigt så fick jag ändå en lite fadd smak i munnen när jag läser ditt inlägg.. Jag gillar oftast din blogg och dina ärliga inlägg men det här tycker jag gränsar till det osmakliga. Jag är också en sån människa som kan klä mig illa ibland, vilket jag är mycket medveten om, och om någon då skulle ta kort på mig och lägga ut på en blogg så skulle jag bli ledsen.
    Alla har ju olika smak och de kanske verkligen TYCKER att de ser bra ut i det som de tagit på sig. Att då håna folk för det tycker jag är lite osmakligt. Jag tycker absolut inte att alla Molly plagg ser bra ut men skulle inte drömma om att skriva en kommentar och anmärka på det...Bara mina funderingar och sen får ni väl tycka att jag är en riktig tråkmåns om ni vill! ; )

    SvaraRadera
  18. Marita: du är ingen tråkmåns, du har en ärlig åsikt och står för den vilket jag uppskattar otroligt mycket, så tack för det!!!
    Sen var det menat med ett stänk av humor från min sida, jag ber om ursäkt om inte det gick fram. Fast samtidigt så står jag också för vad jag tycker även om jag gör det med ironi, thats me liksom och de som känner mig fattar att det inte är så "illa" som det kan låta... :o) Kram!

    SvaraRadera
  19. Tack för att jag inte blev halshuggen! ; )

    SvaraRadera
  20. Marita: det är en sak att vara ärlig och stå för vad man tycker med namn, en helt annan att vara elak anonym som inte är ett spår bättre själv. Ärlig och stå för är så långt ifrån att bli halshuggen man kan komma. Så fortsätt med det, jag uppskattar det som sagt! Kram!

    SvaraRadera