Powered By Blogger

måndag 18 april 2011

Fotoutmaning – Dag 8: kvartersinnehåll

Jag bor i princip så centralt man bara kan i Sveriges 8:onde största stad. Vilket syns på mitt kvarter. För det är precis så stentråkigt fyrkantigt som det ofta är i stadskärnor av lite större dignitet.
Det är min erfarenhet, ni kanske har en annan... I vilket fall så kan jag bevisa att jag i alla fall har rätt i mitt specifika distrikt. Det genom att redovisa den sista etappen i fotoutmaningen, som tar plats under rubriken I mitt kvarter finns...     



















Hela kvarteret är täckt med hus. En hel del av äldre och lite pampigare eller i alla fall av lite finare slag men de flesta är alldagligt stadstråkiga.



















I dessa byggnader kamperar inte mindre än 8 restauranger där man kan dinera på alltifrån italienskt, thailändsk och tjeckiskt till fondue, pizza och kebab. Och som en ytterligare krydda åt kvarteret har graffititokarna dekorerat här och var.



















Förutom någonslags kyrka och ett gym kan man även köpa glasögon, besöka en affär som säljer vitvaror och köksprylar, en arabisk resebyrå och en nattklubb. Och som varje kvarter med självaktning så har två frisörer slagit sig ner. Vill man hellre fixa frillan själv så finns det en shop som säljer löshår, medan deras granne kör med rättvis handel av produkter från hela världen.



















En tobaksaffär har tagit plats i en lokal och för den blomsterintresserade finns det en annan butik med just det innehållet...



















... skulle man hellre få för sig att man vill plocka sin egen bukett så är detta inte riktigt rätt kvarter, även om en och annan växt faktiskt har placerat sig här. Då finns det desto fler begagnade skivor och filmer i butiken med den specialiteten.



















Kvarteret är inte helt inramat av bilar men det finns en del ändå, såväl synliga som undanstoppade.



















Som assessoarer till dessa motorfordon har ett par parkeringsautomater blivit utplacerade. Dessutom en busshållplats. Men inte en enda papperskorg.



















Och sist men inte minst, utan kanske snarare bäst av allt, så finns huset där jag bor, en mr Make och vår Freja phalené med djursyskon. Jag har bland annat missat att rabbla upp att här även finns en privatskola, schacksällskapet, Noaks Ark, en hudterapeut och en Odd Fellow-klan men det tänker jag inte låtsas om...

Hoppas ni får en bra start på den nya veckan. Var rädda om er hör ni. Kramar!

12 kommentarer:

  1. Av alla bilderna så berörde maskrosbilden mig mest idag, Josanne... så fin! Hoppfull bild. Om maskrosen kan tränga sig upp genom asfalten så är det nog ganska mycket som är möjligt:) Kom precis till kontoret. Vi har varit med vår dotter och fått hjälp. Hon blev inlåst med sin kompis på toaletten på dagis utan någons vetskap för ett år sedan då dom bara var 5 år och det har nu utvecklats till en fobi för toaletter, stängda dörrar och hissar. Fick träffa en underbar tjej på BUP som ska hjälpa henne. Maskrosen gav hopp :) Kram!

    SvaraRadera
  2. Vad spännande med dina bilder och berättelserna runt ikring! Tack för titten... Maskrosen för mig är precis som L8 sa en symbol... Har alltid varit ett så kallad maskrosbarn. Hur mycket jag än slås ner så kommer jag ändå alltid upp igen... Inte att det är kul att bli fälld... Men hoppet finns ändå alltid att man kommer upp igen med förnyad kraft och får spira på igen... Ibland kan det även vara bra att börja på ny kula, rötterna finns ju kvar -fniss.... Skämt åsido... Jag menar bara att jag blev så glad över att se maskrosen, jag är ju ett äkta maskrosbarn!!! Nu ska jag skrika mitt vårskrik som Ronja gjorde, känner mig alldeles full av vår idag!!!
    Stor kram/Tina

    SvaraRadera
  3. Oj, glömde hälsa till L8 att jag hoppas allt går bra med dottern!!!
    /Tina

    SvaraRadera
  4. Roligt att se min gamla hemstad ur dina ögon. Jag fattar på ett ungefär var det är.
    Och jag hoppas det göttiga vädret håller i sig tills imorgon när vi ska ut på havet. =)
    Messar eller mailar dig om tider och sånt.

    SvaraRadera
  5. Här är en till som blev berörd av maskrosen, tänk att den orkar kämpa sig upp och så tidigt på våren?
    Jag hälsar också till L8 och lycka till och hoppas att allt går bra. :-)

    Jättefina bilder Josanne! Jag har tagit några idag inspirerade av dig..

    kramar!

    SvaraRadera
  6. Maskrosen är underbar :)

    Kul att se ditt område!

    Kram från V

    SvaraRadera
  7. Fina bilder!
    Vi har bestämt oss för att flytta!! Maken har idag sagt upp sig från jobbet! Vi tar vårt pick o pack o lämnar ön..för gott!(efter 30 år..) Eftersom uppsägningstiden är tre månader blir det efter sommaren. En av konskekvenserna av förra veckans händelser. Tråkigt men sant! Osäkert var vi hamnar men lutar åt västkusten..
    Rufsa har fått bort sin dränering idag men har kragen o stygnen kvar. Svullen men hoppas det läker bra.
    Var rädd om dig!!
    KRAM

    SvaraRadera
  8. Vad glad jag blir att ni gillade maskrosen! För jag tänkte precis som L8 med den, att den på något sätt bevisar att det finns hopp. Kan den så kan man själv, liksom.
    Och jag är ett maskrosbarn jag också, precis som du Tina, så jag fattar absolut vad du menar... :o)
    Och så håller jag tummarna stenhårt att det ordnar sig för din dotter L8!!!
    Då får jag titta in till dig och kolla bilder sen då Lingon... :o)
    Annelie; fy fan vad jobbigt... :o( Jag ska ut med hundar en sväng och sedan handla men jag mailar dig ikväll.
    Massa Kram till er allihop!

    SvaraRadera
  9. Å vad jag blir småsugen på att bo i stan när jag ser dina bilder. Maskrosen är helt fantastisk, jag gillar den bilden hur mycket som helst.
    Kram

    SvaraRadera
  10. Underbara bilder på stan... :)

    SvaraRadera
  11. Kram till er också Hilde & Anonym!

    SvaraRadera