Powered By Blogger

fredag 8 april 2011

Fuck er som inte låter andra leva sina liv

Jag bryr mig inte ett dugg om hur andra tänker och värderar kring sina liv och sin ekonomi. Av den enkla anledningen att det inte drabbar mig, alltså är det inte min ensak. Alla har olika prioriteringar och förutsättningar, skilda intressen och livsstilar. Så varför är det så förbannat fängslande att hålla på att försöka föra över sin egen moral på de som tänker annorlunda?
Vem fan är det som bestämmer att det ena är rätt och det andra fel? Inte jag. Men kanske du?... Min smarta vän Tobias fakir sa en gång att inskränkthet är människans värsta fiende och sedan dess har jag försökt att leva efter det.


Så fuck jantelagen och fuck er som inte låter andra leva de liv de själva vill. Oavsett vad det handlar om i fråga om livets val. Kärlek & Respekt till er andra!

21 kommentarer:

  1. Håller med dig 100 %, bra talat Josanne!

    SvaraRadera
  2. Det hade han alldeles rätt i din gode vän!
    Det är inte lätt att vara en sån som stör folk ;) Jag har alltid varit nån man har en åsikt om ända sen barnsben. Det är väl därför vi gillar varann.
    Eller en annan favoritfilmreplik ur filmen Mallrats: "We can smell our own..."

    Så seriemördarträff är bokad kl 18.15 =)

    SvaraRadera
  3. Vad händer?! Anonyma modiga åsikter på mailen? Sjukt som fan! Du och fakir-Tobias har helt rätt:) Löv you<3 Kram gumman!

    SvaraRadera
  4. Ja, håller helt med. Världen skulle vara en bättre plats om alla levde efter mantrat lev och låt leva.

    SvaraRadera
  5. Var det jag som retade upp dig nu? Tycker inte jag skrev nåt elakt? Jag är ingen "ja-sägare", tycker bara det är intressant att diskutera lite...
    / Hanna

    SvaraRadera
  6. Amen to that!
    Live and let live.
    Sköt dig själv och skit i andra.
    R E S P E C T !!!!

    SvaraRadera
  7. Ah, här har jag nog missat nåt... får gå tillbaka å läsa ;-) Men som jag sagt många gånger tidigare... så är avundsjukan på pengar det som människor lättast går till attack mot. Ah, skit i dom ♥

    SvaraRadera
  8. Säger samma - sköt er själva och skit i andra!

    SvaraRadera
  9. Så sant som det är sagt!
    Det angår väl ingen annan utom dej själv vad du köper för kläder och till vilka priser.

    Väntar också på Patchwork Dress från Deepfling. Säljer av en del kläder som inte används och "många bäckar små..."

    Skulle heller inte tacka nej precis till den gröna kappan du köpte...:-)
    Det får bli nästa mål att spara till!!
    /Anette

    SvaraRadera
  10. Men vafan Josanne, säg inte det är den fakiren jag tror det är... :D Han snackar ju nåt om inskränkthet senast jag såg honom. O guuud va han pratar. Truten står aldrig still på honom. Om det nu är han alltså... Malmökille som inte kan hålla sig undan Gotland under vecka 32 kanske? I så fall har mina ungar gjort honom rätt så less ett antal gånger... Och glad för vi brukar sponsra honom med lappar istället för mynt när han går runt med hatten. Fattas bara då han är skitbra! Men ok, kanske inte är samma kille... Nog om det. Svar på tal om ekonomi och folks valfrihet att göra det de behagar med sina stålar här i livet... Man gör som man vill. Tror dock att de som ifrågasätter (som jag när jag "tänkte högt" om hur jag skulle göra, men överlät det till dig att bestämma själv) enbart gör det av välvilja (ok oftast då, vissa lägger bara näsan i blöt) och menar inte någonting illa. Skrivna ord blir så lätt missförstådda, det har vi ju upplevt förr i Mollywood liksom. Så strunt i att bli upprörd, jag tror folk enbart oroar sig lite för att man kanske inte ska ha helt koll på hur mycket man shoppar. Och vi Mollytokiga blir ju nog lite fartblinda ibland när vi handlar vilket du ju redan har pratat om. Men alla har vi ju olika prios vid olika tider i livet. Och vissa saker skänker större glädje än andra för olika personer. Så släpp det bara, låt folk tycka olika. Jag tror enbart det är av omtanke för vi som läser o följer din blogg gillar dig ju skarpt! Ok jag har ju inte läst mejlen du fått så borde nog inte uttala mig, men se det som ännu en bagatell i livet och låt det glida undan. Deep breath liksom... :0) :-p
    Knus(kram)/Tina

    SvaraRadera
  11. Jag har sagt vad jag tycker och står för till 100%, ni har sagt vad ni tycker så då får det liksom vara bra med det. Okej?
    Ett litet tillägg bara; Tina - jag har mailat dig. Over and out i det här ämnet! Kram!

    SvaraRadera
  12. Absolut! Jag har sldrig förstått mig på folk som lägger sig i andras ekonomi och köp!
    Du var supersnygg i Patchwork embellished dress!

    Kramar
    Adela

    SvaraRadera
  13. Som man bäddar får man ligga

    SvaraRadera
  14. Men guud... varför håller folk på?

    Hoppas du får en fantastisk helg Josanne - du gör på ditt sätt och andra på sitt!

    KRAMAR

    SvaraRadera
  15. Det undrar jag också... varför håller folk på?
    Njut av solen och hoppas du får en underbar helg!
    Kramar

    SvaraRadera
  16. Men en del är ju inte kloka!! Håller med dig! Folk borde sluta döma andra och titta på sig själva istället, men tyvärr finns de där pekfinger-människorna överallt. Tror jag också ska börja ge dem fingret som du gör här ovan, helt rätt av dig :)
    Hoppas du får en fin helg och kan skaka av dig det som hänt, kram

    SvaraRadera
  17. Hej!

    Håller med dig. Att samla på Odd Molly är vare sig bättre eller sämre än någonting annat, själv skulle jag ju aldrig lägga pengar på navkapslar eller frimärken men om det är ens intresse så är det ju inget att moralisera över. Det är ju det som är fantastiskt att vi människor är olika.
    Sedan kan vi ju behöva lägga oss i men då är det ju på en helt annan nivå.
    Ha nu en riktigt god lördag, själv ska jag träffa brudpar och döpa barn.
    Kramar från Eva

    SvaraRadera
  18. Godmorgon hjärtat!
    Bry dig inte om fåntrattarna!! Det är ju precis vad dom vill..få uppmärksamhet i vanlig ordning.
    Njut av livet o dagen istället!!
    KRAM

    SvaraRadera
  19. Ja du vet att jag håller med dig till 100%! Ta ingen skit!!!!! KRAMAR

    SvaraRadera