Powered By Blogger

måndag 4 april 2011

Om konsten att försöka överrumpla en postbil

Måndagförmiddag i min lilla del av Skåne: In och kollar Postens hemsida för att få lokalisation på mitt paket från DeepFling. Möts av texten ”Lastad på bil, utkörning påbörjad”. Får panik. Kastar på mig kläder och kontaktlinser. Rycker en hund, och glömmer den andra, kastar mig in i hissen och ut.

För vi bor nämligen i Fort Knox 2 och det har hitintills aldrig hänt att de där utkörningsmänniskorna har lyckats överlämna en enda leverans till mig vid dörren.
De hamnar alltid på utlämningsstället i slutändan där de inte är tillgängliga förrän dagen efter. Men nu attan skulle jag allt jaga fatt på och överrumpla den där postbilen innan den hann rapportera in att jag inte var anträffbar...


Det kändes dock helfånigt att stå utanför hissen med en hund i koppel och vänta så jag knallar över gatan och in i parken, där jag dock har full koll på all tänkbar aktivitet runt huset där vi bor. Ser ett par postbilar och gör mig beredd på att störta över gatan om de stannar.
Det gör de inte. En halvtimme passerar och vovve som redan har uträttat sina behov och grundligt nosat på allt hon känner för börjar bli otålig och vill hem. En önskan som slömatten brukar haka på direkt. Men inte idag.

En timme passerar. En och en halv. Fortfarande ingen postbil med Mollysar i lasten. DÅ kommer jag på att jag ju kan sätta upp en lapp på brevlådan, som är utanför huset och helt omöjlig att missa, med mitt mobilnummer och att de ska ringa för jag är hemma. Äntligen får jycke med en timmes hemlängtan innanför pälsen sin vilja igenom. Vi går hem.
Jag plitar ihop en lapp, av gigantiskt mått och med spritpenna för säkerhet skull och tejpar överdrivet noggrant fast den på brevlådan. Har mobilen fastlimmad i handen och väntar. Och väntar... Förväntansfullt. Ett tillstånd som övergick i...


... just det, tvärilska och aggression... För vad får jag precis nyss läsa på den förgrymmade posthemsidan nu om inte ”Mottagaren ej anträffbar vid leverans. Försändelsen aviseras”.
Grrrrr gången tusen... Ja, jag är äckligt löjligt... men that´s me och jag har ju väntat på det där förbenade paketet sedan jag såg den första bilden på plagget ifråga i höstas. Och nu får jag vänta till imorgon när jag kunde haft det idag...

Dags att gå och dra något gammalt över huvudet tills jag vaknar upp på andra sidan av min överdrivna barnslighet... :o) See you senare om ni vill. Kramar!

17 kommentarer:

  1. Men gud vad tråkigt. Jag förstår din förbannelse, det samma hände mig med DF paketet.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Precis samma här... Blir bara arg men nu har jag helt slutat tänka att det överhuvudtaget finns hemkörning. Jag har haft portkod angett på paketet, varit hemma hela dagen.... Och likt förbannat sker samma sak mig. Ibland undrar man om de överhuvudtaget gör sig ansträngningen eller bara skiter i det för de vill hem. Har pratat med dem på postterminalen om problemet och de bara svarar att buden inte har tillgång till dörrkoden. Jag undrar då varför våran posttjej kommer in med kod varenda dag??? Blah för dålig service säger jag bara!!!
    Hoppas din fina blir tillgänglig i morgon och vi får se dig i den snart! Och som svar på din kommentar häromdagen, ja vi får helt enkelt se till att träffas, jag hojtar när jag kommer neråt. Ligger lite lågt just nu pga kassaflödesstrul du vet men det ska för 17 bli en resa neråt så snart det går!
    Kram kram/Tina

    SvaraRadera
  3. Men ahhh! Du gjorde ju allt rätt. Själv försov jag mig och träffade postmannen på vägen ut. Med deepflingpaket, men det var första gången nånsin.
    Glöm detta kvickt hördu...fånga resten av dagen.
    Kramar!

    SvaraRadera
  4. Men du ....råd från en gammal postis, det ska du inte ta...inte när du verkligen har varit hemma hela dan! Ring till postens kundtjänst och tala om för dem allting, de borde banne mig åka ut med ditt paket igen!!

    FinaTina: Anledningen att din posttjej kommer in men inte han som kommer med paketen beror på att alla brevbärare skriver upp alla portkoder medans de som kör ut paketen inte får göra det...skumt men sant!

    SvaraRadera
  5. RING POSTEN OCH BRÅKA!!
    Precis samma sak händer för mig och jag tror absolut inte på att de någonsin ens har försökt att ringa på min port. Paketet åker runt i bilen en dag och sedan lastar de ur det på utlämningsstället. Är det inte bättre att köra det dit direkt då?!?!

    Hälsningar från mig som också var ARG förra veckan

    SvaraRadera
  6. Känns som posten smiter undan sinna arbetsuppgifter lite... sitter en liten luris bakom ratten som inte ens provar att köra ut paketen. Jag skulle få leverans en gång och då sa dom att dom hade provat att lämna ut den 3 gånger inom 8 minuter... och den dagen hade jag varit hemma hela dagen och vi bor i hus :) Skit bakom spakarna kanske. Lycka till med paketen! Kram!

    SvaraRadera
  7. Men det där hände mig också jämt och ständigt. Jag har portkod som ändras hela tiden så den uppger jag inte direkt på adressen, men jag har porttelefon på samma bricka som man trycker in portkod så den kan man inte missa. Vet dock inte hur många ggr de bara körde förbi här när jag var hemma och angav att jag inte var anträffbar. Jag förstod det som att de inte ens brydde sig om att ta sig hit för de hade ingen portkod.... Och det är ju så fult.

    Förr fanns det ett företagscenter dit posten hamnade direkt efter kl. 16.00 samma dag om de inte kunde leverera det så då brydde jag mig inte så mycket för jag gick och hämtade det där istället. Men sedan la det ner och plötsligt skulle då paketet tillbaka till Landvetter och sorteras om för att flera dagar senare hamna på mitt postkontor och då var jag sur.

    Men jag passade jämt och de körde inte ut hit så en dag satt jag och kollade spårningsnumret var 5:e minut och när det stod att jag inte var anträffbar fast jag var hemma ringde jag kundtjänsten på direkten och bråkade och då ringde de upp killen i bilen och frågade varför han inte levererat mitt paket. Han sa att han inte hade portkoden naturligtvis och då frågade de honom varför han inte ringde på porttelefonen. På det svarade han att porttelefoner oftast var sönder, men han blev tillbakaskickad och fick köra hit igen och lämna paketet och sedan dess fungerar det hur bra som helst. Man undrar ju liksom... Kram

    SvaraRadera
  8. Men suck så irriterande! Jag har också spanat postbil hela dagen idag, för det brukar ju stå under leverans ca. vid 8 på morgonen och sen kan den dyka upp närsomhelst under dagen... Så jag brukar också vaka som en hök om jag kan! Idag jobbar jag hemifrån så då går det jiu bra. Jag bor ju i villa, men däremot har alla postombud svårt att hitta hit eftersom vi inte bor vid den gatan som står på adressen (idiotiskt men sant). Så ibland får jag springa runt och jaga en postbil som virrar omkring på området! Idag ringde killen så ordentligt när han körde in på området och kollade att jag var hemma och bad om vägvisning så mitt paket är faktiskt här nu! Men det är ju ingen tröst för dig!!!
    Kram

    SvaraRadera
  9. Så har det blivit för mig också sedan jag flyttade till stan. Där jag bodde innan var det aldrig några problem. Nu har jag nära till företagscenter och de har öppet till kl.18 varje dag därför har jag inte bråkat men det är inte ok! Kram

    SvaraRadera
  10. Jag tror att det är lurendrejeri... Har bara beställt ett par ggr med hemleverans båda gångerna har jag varit hemma i mitt lilla hus på landet men fått avi i brevlådan att de sökt mig.

    SvaraRadera
  11. Störigt!
    Posten har en viss empatisvaghet när det gäller att förstå hur viktigt sånt är. =)

    SvaraRadera
  12. Kan inte låta bli att skratta..förlåt men det låter så roligt när du beskriver!! Tänkte för mig själv när du la fram historien att där har vi i allafall en fördel med att bo på landet! (fast läser Sofia,s kommentar o blir fundersam..) Beror tydligen på vem det är som sitter bakom ratten o är i tjänst den dagen! Här har leverats åtskilliga gånger vid dörren!! Å andra sidan brukar det ta lite tid att köra över bron..
    Tycker nog du skall lyda rådet o kontakta kundtjänst, det här skall du inte bara acceptera!! (om du inte kan hålla dig till imorgon..) Förstår du blir irriterad o arg! Dumma dom är..
    KRAM

    SvaraRadera
  13. Förlåt mig stumpan men jag fick en inre syn av dig när du släpar runt en ovillig hårboll och hökspanar postbil, skrattar lite här faktist;) Sen förstår jag din ilska. Vilka jävla stolpskott! Skulle kräva att dom kör ut paketet i morgon! Kram

    SvaraRadera
  14. Så du spanar runt i parken....värsta CSI eller nåt. ;)
    Nä, men seriöst ring till posten och lev lite djävul. Det är ren jädra lathet från postpaket killen/tjejen som kör bilen.

    Kram & lycka till!

    SvaraRadera
  15. Om man får lov att skratta lite gör jag det nu :-D. Dumma postbud, men det blev en bra bloggis av det! Och ring Posten och klaga tycker jag!

    Kramar från en annan ivrig DF-paket-väntare

    SvaraRadera
  16. Oj vilken reaktion, Tack snälla ni! Tyvärr hinner jag inte skriva till er var och en, sorry för det... :o( Men ett konstaterande och en sammanfattning är väl att Posten suger rätt fett här och var... Och ni får skratta för det är precis vad jag själv gör över mitt sjuka beteende... ;o) Massa Kram på er!!!

    SvaraRadera