Powered By Blogger

tisdag 5 april 2011

Vilse i sminkberget – hjälp en tant i nöd!

Jag skrev för ett tag sedan att jag är värdelös på att sminka mig. Och det är jag verkligen. Men eftersom man faktiskt kan lära även gamla hundar att sitta så tänkte jag ändra på det.
Försöka ändra på det i alla fall. Men för att kunna göra det så behöver man ju smink. Och här är jag helt vilse i sminkberget, för det är ju helt sjukt gigantiskt.


Hur ska man veta vad man ska köpa liksom? Det jag är ute efter är jox att smeta i fejan för att dölja rynkor, blemmor och skit. Eller ja, se lite slätare och snyggare ut helt enkelt, utan att se sminkad ut... ni fattar... Gissar på att det är foundation och puder som gäller då, eller? Men hur i helsefyr ska man veta hur man ska hitta rätt märke, rätt färg...
Är det någon som please har lust att hjälpa en tant i nöd här!?... Kram kram!

13 kommentarer:

  1. Ett tips :) Boka en sminktid på Make-up Store. Det kostar 495:- tror jag. Då blir du sminkad av ett proffs och får sedan plocka ut varor för pengarna. Då får du riktig experthjälp och det är väldigt kul att bli ompysslad :) Kram Linsan

    SvaraRadera
  2. Önskar jag kunde hjälpa dig, men jag är väl själv tant i nöd..!

    Det enda jag använder just nu, som fungerar hyfsat är mineralpuder färgat, det ser i alla fall snyggt ut när jag lämnar hemmet på morgonen...Borstar på på morgonen och that´s it.
    Har aldrig kunnat ha mascara t.ex. (reagerar med att det börjar klia om jag har det för ofta...)varje dag. En period hade jag lite rouge för att likheten med en Alvedon skulle avta, men tycker nu inte att det är rosor på kind som jag behöver.

    Förmodligen skulle man behöva samma tips som du! Så jag följer det här inlägget noga!

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Hejsa
    Jeg kan ikke lide at se sminket ud og bruger derfor sjældent foundation. Men jeg synes det er rigtig fint at bruge en concealer (eks. fra Lancome) ved rande under øjnene og andre ting der skal dækkes. Og for at glatte det hele lidt ud, så synes jeg Youngblood mineralpudder er det absolut bedste der findes! :) Har du ikke et sted du kan prøve? En kosmetolog eller noget?
    Ellers: http://www.youtube.com/watch?v=BRFYhnhweiw
    Kram :)

    SvaraRadera
  4. Öööööh, om du är dålig på att sminka dig så betyder det alltså att du är en naturlig skönhet för du är rackarns snygg på alla bilder iaf?;-)

    Säger nog som anonym, boka en tid på Make Up store, Kick, eller Face (finns säkert fler ställen. Fördelen med Kicks är att du inte binder upp dig på nåt speciellt märke) och lär dig grunderna. Sen går du HM och shoppar loss på billigt skitsmink för att lära dig vilka färger du gillar. När du hittat favoriter, köper du lite mer kvalite på just de nyanserna. Sen ger övningen ännu mer färdighet=)

    Kram och lycka till!

    SvaraRadera
  5. Skulle också skriva boka en tid hos Make up store och sen kom jag på att i din stad tror jag att även Body Shop har sånt. Ifall man vill vara lite djur- och miljövänlig på kuppen.

    SvaraRadera
  6. Hej! Ja, det skulle vara kul att bli proffs sminkad någon gång:) Jag använder ID mineralpuder som är superbra, fick ett tips av en bloggerska om ett bra rouge också:) Clarins nya puder rouge..riktigt fint!!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Det är en primer du ska köpa för att släta ut ojämnheter i huden, dölja porer och rynkor m.m.

    SvaraRadera
  8. Tusen tack snälla ni för alla tips! Det där med att gå till Makeup store/ Body Shop/Kicks och bli sminkad låter ju helt klart riktigt smart. Så det får det bli... när jag nu blir färdig till det... förhoppningsvis snart... :o) Kramar!!!

    SvaraRadera
  9. Åh, jag vill åxå hänga med :-) Hojta till om du beställer eller ser något erbjudande ! Jag checkar åxå å hör av mej :-)
    ♥Åsa

    SvaraRadera
  10. Skämtare där, du ser ju hur fräsch som helst ut :)
    Själv använder jag mineralsmink från Tikei (www.tikei.se). Mycket prisvärt och bland det bästa jag provat :)
    Jag har torr och känslig hud och har svårt att hitta produkter som jag inte blir röd av. Jag vet hur det funkar om man har mycket rynkor, men det tror jag faktiskt inte att du har. Men isåfall kan nog en primer hjälpa.
    Kram

    SvaraRadera
  11. Johanssonskan: JA! Fan vad skoj! Det är ju för attsingen självklart att vi ska göra det tillsammans! Vi kollar och hörs. Kram!

    Nina: haha... du hade sagt annat om du såg mig i verkligeheten... ;o) Ska kolla upp Tikei, tusen tack för tipset! Och primer låter som att jag behöver investera ett par kilo i... :o) Kram!

    SvaraRadera
  12. Klart ni ska gå och bli sminkade. Kul! Om du är ute efter något som döljer blemmor, mörka ringar efter för lite sömn och liknande är denna helt outstanding. Kolla bara in beskrivningen från nätet.

    YSL Touche Éclat Concealer

    MUST-HAVE PRODUKT

    Yves Saint Laurent Touche Éclat är en highlightande concealer på pensel som reflekterar bort ojämnheter och skuggade områden. Ger en omedelbar effekt på trött hud och är supermodellernas favorit! Ta med dig Touche Éclat var du än går och använd när som helst på dagen.

    Som sagt, den är verkligen bra.

    Lycka till och visa resultatet här.

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  13. Lotta: ja det låter ju onekligen som en kanonbra produkt. Den ska jag allt ta och kolla upp. Tusen tack för tips!!! Kram!

    SvaraRadera