Powered By Blogger

torsdag 7 april 2011

Odd Molly-myset där man ska se lite lyckad och skön ut...

Jag råkade snubbla över en artikel som fick mig att garva högt alldeles nyss. En intervju med Mia Skäringer i Amelia. Och det som fick mig att skratta var det här utplockade citatet:
Då var jag inne i det här: Jaha, nu är det Marimekko-gardiner som gäller, klart jag ska sy ett par. Vi borde städa oftare, som andra. Bjuda hem lite folk på middag… Förr så gick jag lättare på det där ”Odd Molly-myset” där man ska se lite lyckad och skön ut. Det blir ganska jobbigt både för en själv och relationen.”

Haha... det är nog något av det absolut dummaste jag någonsin har läst... (ni hittar hela artikeln, som har rubriken Avsaffa Odd Molly-myset, här). Joråsåatt det är ju absolut för att se lite lyckad och skön ut som man använder Mollysar... och absolut inte för att man gillar dem...
Nix, nu har jag inte tid med er längre eftersom jag måste fila lite på min fasad... jag har ju en hel del att göra om ni kollar bilden från min verklighet just nu;


Men när det väl är klart så ska jag nog göra som Mia Skäringer; skjuta över min egen osäkerhet på andra...
Ha en riktigt bra Odd Molly-mysdag därute i stugorna. Take care! Kram på er!

16 kommentarer:

  1. Jag tycker DIN verklighet ser skön ut! (ett tag iallafall)

    Ha en härlig Odd-Molly-mys-dag!
    KRAM

    SvaraRadera
  2. Ser det verkligen ut så hemma hos dig?

    SvaraRadera
  3. Bina: haha... ;o) Var rädd om dig snygging! Och mys on... :o) Kram!

    Anonym: haha... nä det gör det inte! Men det är inget Marimekko-gardinhem heller, det är väl ett mellanting, med damm i hörnorna och lite allmänt stök... :o) Kram!

    SvaraRadera
  4. Will do! Jag gillar din stil!
    Skulle vilja skriva något djupt samtidigt lätt och befriande om Odd Mollymys.
    Men jag sitter här i mina mysträningskläder och pyser är ledig och lat...och helt nöjd med det. Med eller utan molly. :-) Så inget skrivande blir det!

    Kramar!

    SvaraRadera
  5. Lingon: haha... jag kände det samma, att plita ihop något både djupt och samtidigt lätt och befriande i ämnet men jag gjorde som dig, struntade i det... :o) Ha en lovely ledig dag! Kram!

    SvaraRadera
  6. "Lite lyckad och skön"....
    Låter precis som jag;) Fast några jävla Marimekko-gardiner kommer aldrig in i mitt 70-tals paradis:) KRAM!

    SvaraRadera
  7. Hej!

    Ja, här sitter jag och känner hur vansinnigt lyckad och lite så där skönt avslappnat Mollymysig jag är i min Wigwam medans damråttorna så där lite lyckatbohemiskt leker tafatt bland solstrålarna som så där bara av en slump liksom rinner över golvet medan jag funderar på söndagens Mollymysiga predikan.
    HAHAHA att hon bara ids.

    Kramar från Eva

    SvaraRadera
  8. Men varför skriver du att det ser ut så om det inte gör det?

    SvaraRadera
  9. För min del står märket absolut inte för det som Mia uttrycker utan snarare för egensinne, våga sticka ut med färger och glada fransar. Förstår inte var hon har fått den bilden.
    Pythia

    SvaraRadera
  10. Sitter och OddMolly-myser på jobbet. Ser bra ut ; ) Kram!

    SvaraRadera
  11. Haha! Köpte faktisk ett marimekko duschdraperi men sedan gjorde jag tvärtom och satte upp glasvägg istället :) Dammsuger gör jag ofta men dammtussarna frodas ändå med tre katter. Gillar Mia Skäringer men där verkar hon vara ute och cykla, måste vara en personlig "hangup" som fått för stora proportioner. Myskramar!

    SvaraRadera
  12. Inget ont om Marimekko, eftersom det är mitt finska arv. Jag älskar Marimekko designen, men det behöver minsann uppdateras. Jag tycker det såååå tråkigt att alla tror att det enbart handlar om den förbenade Unikko-blomman som alla tycks tro är status. Marimekko har andra helt underbara mönster/designer som jag gärna har i mitt hus. Det är lika trist som när folk tror att Odd Molly bara är en fattig Lovley Knit! Här Mollymyser jag bland dammråttor, med en älskad Mullholland alpaca coat.

    SvaraRadera
  13. Läste också den där artiklen och reagerade som du. Det är så lätt och naivt att kategorisera människor och det är något av det värsta jag vet! Fy vad trist att Mia kategoriserar människor efter deras kläder! Odd Molly står ju precis för motsatsen av vad hon verkar tycka!

    KRAMAR

    SvaraRadera
  14. Kan inte låta bli att undra om det är så man uppfattas bara för att man gillar Odd Mollys kläder...lyckad och skön...konstigt.

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  15. Känns lite klumpigt för Mia Skäringer brukar vara bättre än så. Hennes show "Dyngkåt och hur helig som helst" var superbra. Kanske har hon blivit lite Solsidanifierad? =)

    Inte en enda Marimekko-gardin i detta hemmet men damm och katthår har vi gott om. Och en söndrig yttertrappa som aldrig verkar bli lagad. Kanske folk kategoriserar oss som ev seriemördare då...

    SvaraRadera
  16. Linda: haha... du sköna Bergslagsdam... Löv jo! :o) Kram!

    Eva: haha... du är för skön du också, härliga dam... ;o) Kram!

    Anonym: mest för att jag tycker att självironi, gärna i kombination med överdrifter, är riktigt skitkul! That´s me... :o) Kram!

    Pythia: eller hur... det känns ju helt bisarrt nästan... :o) Kram!

    L8: haha... jag kan se det framför mig, en lite lyckad och skön L8, klockrent! :o) Kram!

    Odd me: ja ute och cyklar känns verkligen som precis vad hon håller på med. Alla dessa fördomar om folk som bär Odd Mollykläder... avundsjuka kanske? ... ;o) Kram!

    Odd Oldies...: absolut inget fel på Marimekko, finare saker än man tror när man tar en ordentlig titt tycker jag. Förlåt att jag skrattar men fattig Lovely knit, shit där satt den, klockrent gumman! Kram!

    Dr Molly: exakt! Och det räcker ju att bara gå in på säg 7 av Mollybloggarna för att inse att det inte handlar om någon lullande skara likasinnade utan precis tvärtom. Amen! ;o) Kram!

    Lotta: tror snarare att hon har fått saker helt om bakfoten... :o) Kanske lite avis till och med för att vi är så snygga... ;o) Kram!

    Helen: haha... sållar mig till seriemördargänget på en gång... ;o) Saknar dig. Kram!

    SvaraRadera