Powered By Blogger

torsdag 16 juni 2011

Bantningsrapport – efter vecka 1

Hmmm... rubriken är lite lögnaktig. Den stämmer egentligen bara med ett fusk framför. För det har handlat mer om fuskbantning än ett målmedvetet och strukturerat sätt att jobba mot en lägre siffra på vågen. Men jag bestämde mig för att ge mig själv det, en invänjningsvecka (eller två...). För från sunkigast i stan till fitnessdrottning kräver en försiktig övergång ;o). Tänker jag.

Allra svårast har varit att inte äta sent på kvällarna, som har blivit lite av mitt kännetecken här i Mollylandia. Och att inte bara gå till skåpet och grabba en näve ostbågar, en glass eller en stor chokladbit närhelst man känner för det har också krävt en ansenlig mängd självdisciplin. Några ostbågar, en glass,  rödvin och två sena middagar är lite av det som har smugit sig in på syndarlistan.


Men. Här har även intagits ett antal pulverdrinkar, grönsaker, sallader och en halv kartong jordgubbar som alternativ till det som befinner sig betydligt högre upp på kaloriskalan. Resultatet; minus 0,9 kilo på vågen. Nästan ett helt kilo. Vilket förmodligen är löjligt lite. Men. Det är neråt, inte uppåt som det lika bra kunde ha varit om jag trots allt inte hade tänkt alls. Så jag är glad och summerar trots allt vecka 1 i bantarland med betyget Godkänd. :o) Kram & Take care!

15 kommentarer:

  1. Grattis och Lycka till!! Kram

    SvaraRadera
  2. Ha ha du är för härlig! Fitnessdrottning a la Josanne. Jag tycker du har tagit tag i det på ett superbt sätt, lite lagom så där, ähhh. Snart ska jag ta tag i det på allvar, så jäkla jobbigt i den här åldern, fy attan. Inga synder, fy fan va tråkigt men snygg kropp är ju inte fy skam det heller:-)
    Kramkram

    SvaraRadera
  3. Men det är en start! Bra! Glöm inte att dricka MYCKET vatten! Jag försöker få i mig 2 liter på jobbet med det går sådär =)

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Grattis till en bra start!!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Du ska känna dig nöjd med det tycker jag. Bra jobbat, ändå!
    Det är nu påbörjat och det är vackert så...

    Kram!

    SvaraRadera
  6. Graatis! Det är första veckorna som är jobbigast.
    AnnaSC

    SvaraRadera
  7. Marie (pokergirl)16 juni 2011 kl. 12:02

    Grattis! Ett kilo är ändå ett mjölkpaket, bra jobbat! Jag startade i fredags så för mig är det invägning imorgon. Jag kör kombinerad kur, dvs äter ett mål om dagen. Skulle inte fixa att leva på pulver men med en vettig middag som morot funkar det faktiskt!

    SvaraRadera
  8. Säger som alla - det går åt rätt håll! :) Bara det är ju härligt.
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  9. Odd me: tacktack! Nu skulle jag kanske ta tag i motionen också men det får komma sen. En sak i taget är nog det bästa för gamla tanter... :o) Kram!

    Marika: haha... ja man kan ju alltid drömma men det där fitness lär nog dröja lääääänge... :o) Och som jag skrattar åt; ”så jäkla jobbigt i den här åldern, fy attan. Inga synder, fy fan va tråkigt men snygg kropp är ju inte fy skam det heller:-)” Håller mig dig till en miljon procent! :o) Kram!

    Naimiez: jag försöker men det är ju så sjukt jobbigt att man måste springa på toa hela tiden... :o) Kram!

    Hilde: tacktack söta du! Kram!

    Helena: tacktack! Jo jag är faktiskt nöjd... helst vill man ju att alla kilona ska försvinna över en natt men tyvärr funkar det ju in te så... ;o) Kram!

    Anna: tack söta! Skönt att höra att de första veckorna är värst, då finns det ju hopp... :o) Kram!

    Marie: kul att du drog igång samtidigt. Då kan vi ju hålla varandra i örat... ;o) Jag tycker att din kur låter perfekt! Skulle vilja hålla den så jag också men det har blivit mer mat än pulver. Fast det kommer nog. Lycka till med invägningen. Jag håller tummarna! Kram!

    Jeanette: tacktack vännen! Ja rätt håll är ett bättre håll än det andra som har haft övertaget hur länge som helst nu... ;o) Kram!

    SvaraRadera
  10. Heja dig snygging! Det gäller ju att hitta ett sätt som du trivs med och som funkar. Mycket bättre för kroppen att det iten går för fort också. Tycker du gjort ett kanonjobb :-)
    Kram!

    SvaraRadera
  11. Tycker att du är flitig som bara den! Jag tror inte att det är nyttigt för kroppen att gå ner mer än ett kilo i veckan. Sympatidrack en Naturdiet Latte för dig i tisdags, jörkk.......Nästa gång jag ska sympatiäta får det nog bli frukt!
    Lycka till! Lovar att du fixar det!
    Kram

    SvaraRadera
  12. Nadia: tacktack! Man vill ju gå ner allt på ett kick men jag tror också att långsamt är bäst. Har ännu inte hittat vad jag riktigt trivs med men trod´r det kommer s jag skippar hets. Kram!

    Fiona: haha... vad gullig du är som sympatidrack en shake! Nä det är inte speciellt gott, utom Naturdiet päron som Linda G tipsade om och som faktiskt är helt okej, men annars... bläää! Så du behöver absolut inte upprepa det, jag är glad för ditt pepp ändå. Tack! Kram!

    SvaraRadera
  13. Det tycker jag är bra jobbat för det är ungefär vad man går ner på en vecka med Viktväktarna och där får man inte en enda ostbåge...

    Dålig kommenterare just nu när jag jobbar. Jag får säga upp mig helt enkelt. ;)

    SvaraRadera
  14. Helen: det är just därför som jag bojkottar Viktväktarna, inga ostbågar, vad är det för jävla diet liksom... ;o) Kram!

    SvaraRadera
  15. Med risk för upprepning, bra jobbat!!! Ett kilo är en grym start och dietisterna brukar rekommendera ett kilo per vecka för att kroppeska hinna med och inte exploderar i vikt när man slutar dieten. Stor applåd alltså! Och himmel vad fin du blev i håret, supersnyggt! Stor kram från Loo!

    SvaraRadera