Powered By Blogger

tisdag 7 juni 2011

Jag har gnällt tillräckligt – så hilfe hilfe i pulverfrågan!

Allting har en gräns. Och nu har definitivt de stigande siffrorna på min våg nått sin. Dags att vända på trenden innan eländesprylen detonerar. Och jag med den. Jag har gnällt tillräckligt länge om min vikt nu, dags att ta tag i det.

Och min älskade Prairie strap dress blev droppen som fick mig att vilja springa runt i en bastu utan att äta ett skvatt tills mina favvo-Mollysar som nu är förpassade till garderoben inte längre behöver vara det. Men eftersom det inte är något logiskt förfarande så är det bara att inse; det krävs jobb av annat slag.


Jag och dieter går inte riktigt ihop eftersom i min hjärna blir får inte vill bara. Så min attackplan är att dra ner på mängd och välja lite nyttigare alternativ. Bojkott av middagar vid 23-tiden (vanligt här i dagsläget) och att aktivera fläsket. Ja det vanliga liksom. Men. Jag har ändå börjat fundera på det här med pulver. Att köpa för att ha och byta ut vissa måltider mot lite då och då.

Fast då är ju problemet, vad ska man välja??? Det finns ju typ miljontals olika, så därför gör jag som jag har tagit för vana i att göra i alla möjliga sammanhang; jag frågar er – vilket är ”bäst”, och vilket är godast??? Tacksam för all form av hjälp i denna förvirrande fråga! Önskar er en bra kväll! Kärlek!

20 kommentarer:

  1. Om du gillar choklad föreslår jag Itrims chokladpulver + dersa potatis/purjolökssoppa. Allevo har ett chokladpulver som smakar som chokladpudding :)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Jag använde mig utav Modifast när jag "käkade" flyt-mat sist. Jag höll på i ca 4 veckor, 3-4 påsar om dagen. Trist är det, trött blir man på skiten och smaka gott var det ju bara vissa smaker som gjorde, och bara en kort tid, sen smakade allt blä.

    Chokladen, kaffesmaken helt ok, "matigare" sopporna sisådär. Att frysa chokladsmörjan så att den blir som glass är nästan gott. Man gör till slut allt för att få det att vara något annat än just pulver.

    Men ihärdigt kämpande gav resultat och jag tappade nästan 9 kg.

    Har också provat Naturdiet, de är varken sämre eller bättre än Modifast, tror de är lite dyrare dock. Sen har jag provat Cambridge, de är godare, men då fick man bara äta 3 påsar om dagen och det var för snålt. Nutrilett - de är bara för jävla räääliga, så de kunde jag bara inte med.

    En sak till, förresten, när man gått på flyt i 3-4 dagar så försvinner sötsug och hunger å så blir man himla pigg.

    Lycka till!

    Kram Odd Oldie

    SvaraRadera
  3. Modifast är bättre än Cambridge i smak.. jag rekommenderar skakpåsar (ej de färdigblandade för de är sötsliskiga) Annars tror jag absolut på att dra ner på måltidstorleken - äta oftare (gärna 3 mål och 3 mellanmål) för att hålla igång förbränningen. Undvika allt för söta och feta saker och dra ner på alkohol.. DÅ kan man leva gott och jag vill lova att du njuter SÅ mycket när du väl tar något lite "förbjudet".

    KRAMAR <3

    SvaraRadera
  4. Ja du vet ju vad jag kommer att föreslå ;-)
    Herbalife i alla kategorier.
    Helt enkelt för att jag vet att det fungerar och det har funnits sedan 80 talet och numera i hela 60 länder med ca 40 miljoner människor som använder det.
    Herbalife har knutit sig till de bästa forskarna och läkarna i världen, bland annat Dr. Louis Ignarro, Nobelprisvinnare i medicin 1998 så för mig säger det en hel del om produkterna och de är godare än många andra jag testat. Citron barsen och choklad/jordnöt är svingoda och shakerna vanilj och cookies and cream är godast i mitt tycke.

    Många tycker ju det här med shaker osv är löjligt och säger att det är bara till att äta rätt och motionera. JA det är helt rätt men för många så behövs det en annan "start" och en hjälp på vägen och då är shaker och bars utmärkt.
    Och den ständiga frågan jag får...går man inte upp i vikt igen när man slutar med det?
    Man behöver inte sluta med det. Jag och mannen dricker det efter träning tex istället för att stoppa i oss annat skit och det går snabbt att fixa.
    Och när man väl har gått ner i vikt så blir man mer vikt och kroppsmedveten och äter automatiskt nyttigare och tränar just för att man är glad över resultatet och då håller man också sin vikt bättre.

    Lycka till med vad du än väljer!
    kramis

    SvaraRadera
  5. Oj här kan jag inte hjälpa dig alls. Var träningsnarkoman förr och kan massor om att käka bra för det, men inget man liksom genomför längre när man är ensam med två ungar och knappt får dagarna att gå ihop. Tycker dock det är toppen att du har beslutat dig för att bli lite mera hälsosam så där gratulerar jag dig hjärtligt och önskar dig massor med lycka till!
    Tack för din kommentar innan förresten. Jag är en tönt ibland fast en cool sådan tror jag.
    Kärlek!/Tina

    SvaraRadera
  6. Kan inte alls hjälpa dig här för jag fixar inte pulverdieter. Blir förbud för mig ja och hur det går vet du ju... ;)
    Hoppas du lyckas bättre än jag.

    SvaraRadera
  7. Håller med Bina. Jag åt bara typ pulver och inget hände... Mer än att jag trodde och hade fel på matsmältningen. Har anmält mig på aftonbladets viktklubb och nu händer det grejer =) jag äter 1300 kalorier om dagen och lär mig hur mycket jag kan äta. Lär mig se med ögat. Jag motionerar inget alls...tyvärr =( jag tror på bra mat och att lära sig hur mycket jag kan äta samt röra på mig. Kram!!!

    SvaraRadera
  8. Oj, här är jag ingen expert precis. Jag har faktiskt aldrig kört någon pulverdiet alls. Lite känns det konstigt att ge kroppen pulver, men som sagt har jag aldrig provat,

    Jag har alltid haft en bra förbränning och när jag var 20 kunde jag äta hur mycket som helst. Nu kan jag inte det längre och det märks verkligen att jag lätt lägger på mig kring midjan. För mig funkar dock alltid äta bra och äta rätt samt träning på det. Ingen mat efter 20.00 på vardagarna åtminstone och flera mål istället för bara några då man vräker i sig. Inga blodsockerdippar då liksom. Mat får man alltid äta - dvs. riktig varm mat, men det ska vara nyttig mat och extra proteintillskott för oss som är vegetarianer. Inga feta såser och liknande dock. Och bröd nöjer jag mig ofta med till frukost. Mycket grönt, mycket frukt och långsamma kolhydrater. Ingen läsk och inga sötsaker. Och så får man unna sig på helgen istället. Då får man ta vinet och sötsaken istället. Och så träning 2 ggr i veckan. Det är mitt recept på att gå ner i vikt och det brukar funka riktigt bra på mig. Synd bara att man har dålig karaktär och svårt för att hålla sig till det haha...

    Lycka till! Kram

    SvaraRadera
  9. Oj, ser att vi båda skrivit om kost i kväll? Jag ville bara säga att mitt inlägg inte är reagerande på ditt så du vet. Det bara blev så nödvändigt att fotografera cupcakesen. Själv ska jag inte ge något råd om att gå ner i vikt för jag har ju gått upp sista året. Men regelbundna vanor är a och o tror jag och försiktig med vin och sockerhaltiga saker.
    Lycka till vännen och vi ska ju jogga i hop i sommar. :-)

    kram!

    SvaraRadera
  10. Jag skulle köpa eller ladda ner bra talböcker och promenera långt och mycket. Läser du Mari Jungstedts böcker. Hon kom precis ut med en ny. Så mitt tips är: "gå och lyssna". Heja dig!

    SvaraRadera
  11. Hahaha jag gillar din ostrukturarade kommentar - du har ju skrivit precis det som brakade fram ur skallen :)) Tyvärr är katten inte min och tunikan är från förra sommaren. Har letat i år och den finns i andra i mitt tycke mysko färger men inte i benvitt :(
    KRAM

    SvaraRadera
  12. Men..vad alla är duktiga!!!
    Lycka till hjärtat, du har ju fått mängder med tips!!
    Kram

    SvaraRadera
  13. Jag körde igång med Naturdiet i går (det enda som gick att få tag på här i hålan på Nationaldagen) Visst, allt smakar inte supergott, men med 2 vanliga mål och 3 pulver/bars mål försvann det 1 kg under natten:) Säkerligen bara vatten, men onda magen är borta. Lycka till!! Tjejerna har gett bra tips tycker jag.
    Kram

    SvaraRadera
  14. Japp, jag är ju en av dem som faktiskt pulvret funkar på. Däremot inte en massa andra dieter som jag så klart också har testat...Sen är ju inte pulvret lösningen på allt, men bra för att få en kickstart, vilket jag behöver då och då när det går för segt. Klarar inte heller bara pulver utan varvar med bars. Måste få tugga. Däremellan blir det vanlig kost och så stöttar jag upp med pulver emellanåt. Just nu varvar jag eftersom min viktnedgång står still. Kör Naturdiets pulver (smultron/vanilj, ananas, jordgubbs-smoothie) och Allevos bars. Även några av Nutriletts bars gillar jag, men man får nog testa sig fram. Jag klarar t ex inte soppor eller chokladpulver alls. Chokladpulvret bara triggar igångmitt sötbehov. Däremot Allevos mörka chokladbars när jag är riktigt fikasugen, särskilt den med pistage, mmm....
    I slutänden handlar det ju sen om att bryta de tokiga ätbeteenden man har, jag har också alltid gillat att käka sent på kvällarna t ex.
    Lycka till!

    SvaraRadera
  15. Och min onda mage gillar också pulver, Hilde. Konstigt nog egentligen....

    SvaraRadera
  16. Tusen tack som fan!!! Ni är bäst!!! Skulle vilja svara er alla personligt, hinner inte nu men hoppas imorgon... Massa Kärlek!

    SvaraRadera
  17. Tycker att pulver är en jättebra start på en viktnedgång.......och som någon skrev, första tre dagarna är värst.
    Har provat ITRIMs måltidsersättningar och motionsform som jag kan rekommendera.
    Lycka tll!
    Kram Halvan

    SvaraRadera
  18. o jag gillar Allevos thai soppa som bara den. o Nutrilett tycker jag är helt OK. Modifast ja jag kan säga att kjag fick en riktig kick-start när jag använde dem. Kräkte helt enkelt upp dem varje gång för de var så äckliga. Kanske inte så smart men ner gick jag ju... så du ser man är olika så man får nog prova sig fram...

    AnnaSC

    SvaraRadera
  19. Kan tyvärr inte tipsa då jag aldrig provat någon pulverdiet - men du har fått massor av tips redan. Vill bara önska dig lycka till - detta kirrar du!! Hejja hejja!!!!
    Kram

    SvaraRadera
  20. Tack snälla ni! Kram på er!

    SvaraRadera