Powered By Blogger

torsdag 9 juni 2011

Om konsten att lära sig att göra egogrejer

Min kombattant Helen fick mig att gnugga igång hjärncellerna tidigare idag. Jag skrev om min kluvenhet att vara gräsänka, hon kontrade bland annat med:

”... borde göra sånt där som fila fötter och lägga ansiktsmask och vara ego.”

Jag har fått för mig att jag mest bara gör en massa egorelaterat hela tiden. Men när jag började tänka efter så insåg jag att det inte alls är på det lilla viset... jag gör väldigt sällan egosaker egentligen, för jag gör istället oftast saker för att jag känner att jag måste eller bör...
Och när jag inte gör det så sitter jag och tänker att jag borde ta tag i de där måstena. Så därför tänker jag nu utforska konsten att lära sig att göra egogrejer.


Eftersom jag vare sig har fotfil eller ansiktsmask hemma så funderade jag omsorgsfullt och länge. Och kom till slut fram till att det jag verkligen vill för min egen skull just nu är att slänga mig i sängen och läsa en bok. Så jag tar faktiskt och gör det. På direkten.

Måste bara fråga er först: är ni bra på att göra grejer bara för er egen skull? Och i så fall, har ni tips på hur man blir bättre på det? Om jag inte fastnar fett bland bokstäverna så kanske vi ses lite senare igen. Ha en bra kväll därute. Kärlek!

7 kommentarer:

  1. Jag tror att det är en träningssak...som med så mycket annat!! Man måste tänka på det och träna på det. Själv har jag, sen jag flyttade till USA, blivit en mästare på att bara göra saker jag vill. Men, det är enkelt för mig....inga barn, inga djur, pluggar på distans...jag styr mina dagar helt å hållet som jag vill. Från början var det jättesvårt efter att ha jobbat jättemycket i många år till att "göra ingenting". Jag är väldigt lyckligt lottad med tid just nu (skulle dock gärna tjäna mina egna pengar, om det gick!)...o försöker ta vara på det så länge det varar. Varför göra idag det man lika gärna kan göra i morgon?! :-)! Kramar

    SvaraRadera
  2. Jag har dåligt med ego-tid just nu. Men som att få åka själv till Stockholm i augusti, att få slippa vardags-bestyren, käka ute, bara vara jag och inte morsa/fru/egen företagare som jobbar jämt, det är ego-tid som jag värdesätter!
    Sen har jag intre tagit en redig fylla sen hedenhös, känns som det skulle behövas med. Ställer du upp på det;) Kram gumman!

    SvaraRadera
  3. Åh, vad härligt med egentid! fast det kan ju bero på att jag har 2 barn runt benen så snart jag satt min fot hemma =) DagSPA? Läsa? Gå till parken och lägga sig på en filt och läsa? Sätta dig på piren och lyssna på havet? Åka till Sofiero? Åka till skogen vad den nu heter? Hade jag haft tid hade jag kommit omgående för att hålla dig sällskap =)

    KRAM!!!

    SvaraRadera
  4. Så skönt det låter att läsa en bok på sängen? Jag gör nog en massa egogrejer hela tiden lite då och då som just nu när jag skriver en kommentar.
    Det viktiga för mig är att veta att jag gör det för jag vill. Eller tar en extra lång dusch med en go ny tvål som doftar underbart, små saker.

    Kram och saknar dig!

    SvaraRadera
  5. Det kanske lät lite dumt att jag som varken har barn eller jobb tjatar om egensaker. Egentid har jag hur mycket som helst av men det jag kom på idag är att jag ändå sällan gör saker som jag vill, utan det blir mest bara en massa måstesaker... hmmm... svårt att förklara, fattar ni?

    Runa: jag är också lyckligt lottad med tid. Pengar däremot... hmmm... på den fronten är det betydligt värre. Men just det där att göra saker man verkligen vill är ändå skitsvårt. Jaghar väl helt enkelt svårt att prioritera. Får jobba på det. :o) Kram!

    Linda: haha... självklart ställer jag upp å en redig fylla, om inget annat så lovar jag att ta hand om dig om du blir fjortisfull... :o) Jag ser också sååå mycket fram emot Stockholm, att komma bort, få träffa dig och lite andra. Ska bli riktigt najs! Kram!

    Naimiez: tack för tipsen, inte helt fel faktiskt. Och synd du inte är ledig hade varit skoj med lite nytt sällskap. Fast jag får se fram emot den dagen vi lyckas pricka in att träffas istället. :o) Kram!

    Lingon: där satte du den; ”Det viktiga för mig är att veta att jag gör det för jag vill.” Det är precis det jag menar som jag är kass på. Ta bara idag som ett exempel... grämer mig... som fan... :o( Kram!

    SvaraRadera
  6. Roligt att vara till inspiration, kära kombattant. =)
    Min egogrej är nog faktiskt ridningen. På tisdagskvällar är jag helt här och nu med hästen. Fast denna veckan blir det fredag (läs ikväll).
    Och fötterna? Ja de ska jag boka en tid åt hos dotterns klasskompis mamma på gatan brevid. =)

    SvaraRadera
  7. Helen: visst passar kombatantkompisar ganska bra på oss två?... :o)Ja tack som fan för inspirationen. Välbehövlig! Kram!

    SvaraRadera