Powered By Blogger

torsdag 23 juni 2011

Bantningsrapport – efter vecka 2

Jag vill absolut inte plita ihop någon jäkla bantningsrapport egentligen... :o( Och med det sagt fattar ni kanske att det har gått käpp rätt åt helsefyr... Nä, det har det väl egentligen inte, fast jag kan säga som så här att rödvinsdiet inte direkt främjar någon viktnedgång av större mått...

Innan jag passerade 40-strecket så var jag alltid en av de smalaste. Jag kunde gå upp i vikt men hade då nada problem att tappa de ofrivilliga kilona igen på ett kick. Och den bortskämdheten har jag svårt att fatta att jag inte sitter inne med längre.
Så därav, och i kombination med en vecka av snudd på konstanta svältvibbar, gör att jag känner mig en smula frustrerad över att vågen inte visar någon sensationssmäll i nedåtgående riktning...

Jaja, kanske dags att inse att man är tant även här och istället glädja sig åt vågens siffror på -0,9 kilo för den här veckan, vilket blir -1,8 kilo totalt på två veckor. Jag har varit ganska duktig på matfronten, pulvrat kombinerat med ätit betydligt mer nyttigt än på väldigt länge. Och jag älskar min nya favoritfrukost...


... som innehåller gurka, tomat, fetaost, salt, pepparmix och olivolja. Bara två sena, och en halvsen, kvällsmiddagar har det blivit (till skillnad från sju som det var tidigare). Noll kakor, noll, godis, noll glass. Överlag tycker jag att jag födomässigt kan summera vecka två som väl godkänd.

Men. Så kommer vi till vätskan. Visst, en hel del vatten. Men. Även en hel del rödvin. Och jag börjar ana att det är här kalorierna har ”smugit” sig in... Så kanske läge att fimpa det? Ja, kanske.
Men. Inte med en annalkande midsommar och därefter en Roskildefestival i faggorna. För visst, jag vill absolut slippa en hel del av mina fettceller. Men helst utan att bli en bitterfitta som inte får...

Ja det var mitt viktsvammel för den här veckan. Plockat spontant från tankarna i skallen så därav att det kanske är lite rörigt. Och motsägelsefullt... ;o) Peace!

10 kommentarer:

  1. Det går ju åt rätt håll! Men glöm inte att njuta av sommaren :) Roskildefestivalen låter ju kul! Har inte varit där sedan början av åttiotalet! Skulle se Bob Marley men han dog det året :( Kram

    SvaraRadera
  2. Det går ju åt rätt håll!
    Hade du inte gjort slag i saken så hade du förmodligen gått upp istället. Kanske inte 1.8 kg, men några hg. 1.8 kg är ganska mycket. jag tycker att du är duktig.
    Midsommarkram Cissi

    SvaraRadera
  3. Jag tycker du har varit jätteduktig! Detta är nog den värsta tiden att göra något åt vikten... Jag går alltid upp på sommaren, oavsett om jag försöker äta rätt! Vin, grill, fika mm mm mm mm... Har provat LCHF i vår och jag tappade nog bara 2 kg på 1-2 månader. De har jag gått upp nu... Så, efter allt detta svammel, njut av att du går ner!!! Kram

    SvaraRadera
  4. -1,8 är ju bra, som 2 liter mjölk nästan ;0)
    Fortsatt lycka till och trevlig midsommar !

    // Lotta A i samma stad

    ps. hur går det med fika träffen ? ds.

    SvaraRadera
  5. Grattis - det ska du vara stolt över!! Det är ju åt rätt håll....Kram

    SvaraRadera
  6. Tack som fan, ni är underbara! Eftersom jag är ett gammalt anorexiaoffer så faller jag lätt tillbaka till tänket att om inte kilona rusar ner så är det fel på mig. Ni får mig att se klart och sunt på saker. Ni är guld värda, hoppas ni vet det!!!

    Lotta; visst ja... hur har jag kunnat glömma det, klart vi ska ha en liten fikaträff i vår by! Lovar att ta tag i det innan helgen är slut! Har du förslag på dag?

    MegaKram till er allihop!

    SvaraRadera
  7. Nästan 2 kg på 2 veckor är väl bra! Jag börjar min semester idag så rödvinsdiet låter bra, tycker jag.
    Kram
    Charlotte i Borlänge

    SvaraRadera
  8. Bra gjort! Jag ligger efter... =)

    SvaraRadera
  9. Charlotte: haha... ja jag bestämde mig för att köra på den också trots allt, i alla fall till efter Roskildefestivalen... Inte nyttig men god... :o) Kram!

    Helen: det kommer jag också att göra efter midsommar och Roskilde... bara igår; en massa fisksoppa och vitlöksbröd kl 23... Bra där... ;o) Kram!

    SvaraRadera
  10. Vad sägs om onsdag ? Eller det är för tätt på din resa till Danmark ?

    Ha en fortsatt fin helg !

    // Lotta A

    SvaraRadera