Powered By Blogger

fredag 10 juni 2011

Inte ett enda plagg men däremot en pepplista

Går in och kollar TinTin styles rea. Kikar på Milk&Honeys rea. Inte ett smack jag vill ha. Börjar fundera (det är mycket funderingar som snurrar innanför det här skatboet just nu). Och kommer ganska mycket på stört fram till att jag är riktigt ordentligt konsumtionstrött. Passar kanon eftersom jag är pank dessutom, men normalt brukar det vara tvärtom för mig. Ju mindre pengar desto fler vill-ha. Men inte nu alltså, och för att hålla den känslan vid liv så har jag härmed bestämt att det inte kommer in en enda Molly, och inget annat klädesplagg heller för den delen, även om det i mitt fall råkar vara så att de tygstycken som flyttar in här till 99% är just Mollysar. Inte ett enda plagg, inte förrän jag har lyckats droppa x antal kilon. Vilket i sin tur förde in mina små grå på en sak jag ska plita ihop...


... japp, en lista. Tänkt att peppa. Som jag såg att någon annan bloggerska, kan tyvärr inte komma på vem, hade. Men den går ut på att när jag har gått ner x antal kilon så kan jag unna mig det här...  Och vad ”det här” ska vara i mitt fall ska jag klura på under dagen. Precis som hur tätt de där belöningarna ska komma. Någon mer som har denna typ av belöningslista och har tips? Och vad tror ni, visst kan det funka som en sporre, eller? Kanske kastar jag ut listan här när den är klar, kanske inte. Däremot så lär det säkert landa någonslags dagensbild och en avfotograferad lapp om vad fotoutmaningen på söndag innebär. Hoppas ni har en riktigt bra fredag därute, take care & Kram för nu!

7 kommentarer:

  1. Gooooood Luck .... ;-)
    Sånadär pepperier har jag haft åtskilliga gånger.... Doh...Å nope... sånt funkar inte på mej.... Det enda pepperiet som jag har är att IKKE köpa större storlekar på kläder...Så nu har jag ( precis som du) en garderob som sitter som ålaskinn... Men nix, aldrig shoppa större storlekar, DET är värsta peppen för mej... ... å så trycker jag in 4 VETE bullar på raken... Öh..
    Ha en nice helg ♥

    SvaraRadera
  2. den där listan har jag gjort ett par gånger, haha!
    Men nu gör jag så istället att när jag har gått ner ett par kilo och tycker att jag varit jätteduktig så belönar jag mig efter hand. Typ ett plagg per två kilo. :-D Låter heldumt men ja..
    kram

    SvaraRadera
  3. Johanssonskan: haha... tack för dagens asgarv, så skönt skadad du är... ;o) Jag har köpt kläder i större storlek, men ICKE en enda gång till, så nu kör jag också en Johanssonskan. :o) Fast jag ska nog ändå testa pepplistan också, dumt att dissa innan man vet om det funkar. Och belöningar är ju aldrig fel hehe... Kram!

    Lingon: låter inte heldumt, låter skitkul! Fast jag som har fått för mig att jag ska gå ner 2 kilo i veckan kommer ju att bli fattig snabbt... ;o) Nä jag vet, det är bara drömmar, i månaden snarare, med lite tur... :o) Framförallt eftersom jag precis tryckte i mig en stor glass... tjohooo vad duktig jag är... ;o) Kram!

    SvaraRadera
  4. För mig har det funkat bra med belöningslista - ahr kört en belöning per 3 kilo - då kommer det tätt nog för att hålla motivationen uppe.
    Klippning, massage, manikyr, jeans, klädesplagg mm
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Känner likadant: Det står mig upp i halsen att köpa saker.
    Men gå ner i vikt behöver jag ändå =)

    SvaraRadera
  6. Hejsan darling!
    Som den där psykologiska tanten jag är kan jag så absolut rekommendera belöningar. Positiva såna. Negativa funkar sällan i längden utan bara för stunden. Så är både människor och djur funtade fniss... Sedan ska belöningarna gärna komma med lagom intervall, så får alltså inte vara med för långa mellanrum och inte i oproportionerlig mängd. Så hitta något mål som är upplånade inom rimlig tid, i alla fall som första delmål. Efterföljande (ett tag senare efter flera delmål har uppfyllts så du vant dig) kan gärna komma en aning längre bort men inte så långt bort att man tappar suget för då blir beteendet släckt (dör ut) i stället. (Bra sätt att träna hundar, katter och män dessutom ;-) ...) (Undrar hur många som dödshotar mig nu???) Man ska bara hitta just den belöningen som lämpar sig för just den personen/djuret. Ok det låter oversimplified men nix, det funkar. Har beskrivit i stora drag... Så summa sumarum: hitta en bra första belöning för att komma igång med belöningssystemet efter typ 2kg el vad du tycker är lagom (inget ätbart såklart) sedan en belöning som är lite mindre (så du inte ruineras) men dock så stor att det är worthwhile. En belöning i sig blir ju även att komma i dina Mollysar undervägs och det är ju såklart slutmålet. Syns ju även det undervägs, eller hur?
    Lycka till!!! Vill du har mera peppning/coaching så säg till för det är jag asbra på!
    Kraaam/Tina

    SvaraRadera
  7. Nadia: var det kanske hos dig jag såg belöningslistan?... Jag tror det kan funka för mig också. Problemet är att jag inte har lyckats tänka ut bra belöningar än... :o) Kram!

    Helen: och visst är det så jäkla skönt att inte vilja köpa? Jag hoppas att det håller i sig läääänge... under tiden kan man ju sälja istället. :o) Kram!

    Tina: tack tack tack!!! Härligt att en smarting som du är så gullig och peppar mig, det betyder en hel massa ska du veta! Kul man kan träna män så också, får testas... ;o) Kram!

    SvaraRadera