Powered By Blogger

söndag 5 juni 2011

Fotoutmaningen - favoritplatsen i min stad

Man tänker ju att favoritplatsen i staden där man bor ska vara ett klockrent och självklart val. Inte för mig. För mina favoritplatser finns på helt andra ställen. Som på Kap Verde, Gotland, i Stockholm... Det må låta syniskt och puckat; men jag är helt ärligt inte helt bekväm med att bo i just den här staden. Av flera olika anledningar. Varför jag ändå gör det?
Skulle ju kunna flytta till Stockholm, Göteborg eller Malmö till exempel, som är städer jag gillar bra mycket bättre. Men. Med siktet inställt på att flytta till Kap Verde istället så känns det trots allt som att det går att stå ut hjälpligt till dess...

Opps, där blev det visst en utsvävning... Favoritplatsen i staden där jag bor var det ju... Kunde kanske ha sagt parken utanför dörren, någon plätt längs havet, eftersom jag älskar havet, eller möjligen paketutlämningen i Ica-butiken dit mina Mollyket anländer. Men nu blir det istället förutsägbarare än förutsägbarast...


... baren på båten där vi hänger när vi tar våra många turer över sundet. Inget speciellt med den egentligen men jag gillar de som jobbar där och det är en plats där jag kan koppla av och inte tänka på jobbiga saker som alltid tycks finnas med i mitt liv... Och att sedan där få chansen att skåda detta scenario...


... av staden som försvinner bort, om än bara för en stund, ger en känsla av, ska vi kalla det frihet... Ja, jag är förmodligen riktigt jäkla hardcoresjuk i huvudet, men det är så jag känner. Så nu vet ni det. :o)
Hoppas ni har en riktigt bra söndag där ute. Take care, Kärlek & Kram för nu!

7 kommentarer:

  1. DU jag kan förstå vad du menar helt o hållet!!! till 110%. Jag hatar hålan jag bor i, men den är TOPPEN till 200% för mina söner. Så därför står jag ut. Men när Axel flyttat hemifrån om sisådär 16-20 år då flyttar jag...omedelbums!!!
    AnnaSC

    SvaraRadera
  2. Anna: och jag förstår dig till 110%. Nu har ju jag inga barn som håller mig kvar här, så jag kan fatta att din situation blir lite jobbigare på grund av det. Kram!

    SvaraRadera
  3. Vet ju att du bor i Skåne och vid havet. Själv bor jag inåt landet och skulle ju gärna bo vid havet men mina nära och kära är ju här. Snygg färgen blev i håret. You rock Babel! kram på dig

    SvaraRadera
  4. Pernilla: ja man får ju välja, hade också valt nära och kära framför havet, även om man helst vill ha både och. :o) Tack snälla för kommentar om hårfärgen. Lite nervös för hur den ter sig i solljus bara, kan vara som en gigantisk färghjälm... :o) Får väl ta bilder ute i solen idag. Kram!

    SvaraRadera
  5. Förstår vad du menar för jag hade gärna lämnat min hemstad pronto.
    Gillar båten vi också.
    Tyvärr jobbar jag när det är festival och sen drar vi till Sthlm. Men vi får säkert till en Von Benzokonsert vad det lider.
    Kram!

    PS Vi kanske kan samordna oss i Sthlm när vi blir pensionärer ;)

    SvaraRadera
  6. Jag trivs ju i min lilla håla jag! Men trivs lika bra i skåne och skulle mycket väl kunna flytta om det inte vore för det där med att man har små-barn och hela den sociala tryggheten finns här. Men ungarna flyttar väl nån gång;)
    Ha det bra stumpan! Kram

    SvaraRadera
  7. Helen: ja eller så får vi gadda ihop oss med varsin paraplydrink och bara snacka en massa skit hela dagarna på en strandservering på Kap Verde. Inte helt fel det heller kan man tro... :o) Kram!

    Linda: det viktigaste är att trivas sedan var man bor spelar en underordnad roll. Fast JAG hade gärna sett att cirkus Gunnarsson blev permanenta skåningar, hade underlättat vid träffar och för mina behov av en bra frisör. Kram!

    SvaraRadera