Powered By Blogger

söndag 26 juni 2011

Pratsjuk tant nattsvamlar om Roskildefestivalen

Sitter här i min ensamhet och är pratsjuk. Men eftersom det känns lite sent att ringa upp någon vid den här tiden en söndagskväll så babblar jag lite här istället.

Där jag sitter i ett numera ganska rent hem om jag får säga det själv, med ett stort glas rödvin eftersom det är jag ta mig fan värd som har städat hela dagen, och väntar på att mr Make ska återvända från Roskildefestivalen. Där han har varit i helgen och positionerat ut vårt tält. Som nu vaktas av norrländska vänner.

Det är fan helt psyksjukt! Festivalen börjar på torsdag, men om man ska slippa ha sin tältplats på timmars gångavstånd från festivalområdet så var man tvungen att vara där igår. 5 dagar i förväg. Och då bara om man hade bokat in sig på en ingång till campingområdet via Internet, ytterligare flera dagar i förväg.


Svårt att få en uppfattning om avstånden på en minimal karta så här (klicka på den så blir den lite större) men festivalområdet är det beigefärgade allra längst upp i mitten. De små gröna fyrkanterna med vita siffror är ”tältkvarter”. Och vår lilla blå uppfällbara boning befinner sig just nu längst upp, alldeles till vänster om festivalområdet. Precis bakom den grå lilla rutan som är skejtramper.

Därifrån och till den första beigebruna fläcken tar det ca 20 minuter att gå, i hyfsat rask takt, så ni fattar ju om man istället skulle bo längst ner på kartan... ajaj, ondast som fan i fötterna... Så för att slippa det så är det alltså långa köer och dessutom fajt om en bra plats 5 dagar tidigare som gäller...

Joråsåatt... och så tycker folk att vi är galna som köper en massa Mollysar och förbokar och har oss... Ha, säger jag... Och eftersom till och med jag själv har tröttnat på mig just nu så säger jag tack & hej, gonatt & kram för denna veckan!

6 kommentarer:

  1. Ha ha - härligt när man tröttnar på sig själv :-) Dock har vi bloggläsare inte alls tröttnat, bara svamla på du! Har aldrig varit på så stor festival, låter GIGANTISKT! Blir skoj att få följa dig där

    Kramar

    SvaraRadera
  2. Oslotigern: bra att höra för ibland undrar man vem fan som orkar läsa mitt svammel... :o)
    Jag kan inte lova att det blir några inlägg från Roskildefestivalen alls men däremot rapport i efterhand blir det absolut. Ska försöka plåta allt som hör en festival till, och lite mer... :o) Kram!

    SvaraRadera
  3. Herregud vad stort det har blivit! Visste att festivalen växt men inte så mycket! När jag var där bodde alla inne i festivalområdet inte i själva kärnan men runt om innanför staketen. Hoppas ni får vrålkul :)) Kram

    SvaraRadera
  4. Odd me: ja det är galet stort. Det här blir mitt åttond eår på raken och jag vet inte om det växt så mycket rent campingmässigt på de åren men efetrsom de numera även säljer endagsbiljetter så känns det som extremt mycket mer folk inne på själva området... lite småjobbigt helt ärligt... :o) Kram!

    SvaraRadera
  5. Åå vilka minnen av övefulla skittunnor, köer, köer och flera köer. Asbra musik, stämning, mystisk kebab och ja, vad mer behövs? (ok köer o överfulla skittunnor saknar jag då INTE). Kalla duschar där har jag då aldrig upplevt eftersom farsan bor bara en bit över vägen från festivalområdet så där har man sökt skydd från regn, sol, riktig mat (inte den flytande sorten som kosten annars kunde bestå av) och en varm skön dusch när man inte stod ut med sin egen stank längre. Nu är det många år sedan sist, kanske skulle dra dit med ungarna snart eller är det för vilt numera? (vi är förhållandevis härdade men vet inte om man kan ta med sig barn dit längre?)
    Ha en bra festival, kärlek! /Tina
    Ps glöm inte gummistövlarna!!!!

    SvaraRadera
  6. FinaTina: haha... ja festivaler är verkligen kluvet. Jag både älskar och hatar det... Vilken lyx att ha sin pappa sådär nära... Jag är så äcklig att jag brukar skita i att duscha alls... Kram!

    SvaraRadera