Powered By Blogger

torsdag 9 juni 2011

Gräsänka – ett kluvet tillstånd

Mr Make har, efter att ha stökat till det ganska rejält, flaxat ut ur huset och staden för att jobba på Sweden Rock festivalen till söndag.
Nästan fyra dagar för mig själv. Tjohooo och Bläää! För det här med att vara gräsänka är ett riktigt kluvet tillstånd för mig. Jag ser framför mig hur jag ska städa, röja, fixa och framförallt kasta prylar och pinaler som bara finns här helt i onödan men som han tycker kanske kan vara bra att ha och därför håller stenhårt i. Grejer som han sedan inte ens märker att de fattas efter att jag har kört en röjarraid. Har testat så jag vet att det är så det funkar. Men samtidigt som det kliar i fingrarna att sätta igång med det så känns det bara så jäkla...


... tomt, stentrist, ensamt... Det kanske kan ha lite att göra med att jag är pank och därför inte kan hitta på något kul mellan städmomenten... Kul innebär ju oftast kostnader. :o( Och kanske spelar det in att det är jämngrått och regnigt utanför fönstret... Men jag brukar oftast dra på mig detta läge av vankelmod varenda gång han åker iväg. Är det någon som känner igen sig, eller är det bara jag som är en osjälvständig fjolla?
Dags för vovvenad, men vi ses igen om ni känner för det. Take care & Kram!

5 kommentarer:

  1. Jag tycker personligen det kan vara ganska skönt att vara ensam. Fast jag och barnen är rätt vana också för maken ligger ofta borta och jobbar. Ibland kan jag längta efter att få en helg bara helt för mig själv. Då skulle jag köpa hem all god mat jag gillar, hyra massa filmer, sitta vid datorn så mycket jag vill och stänga av telefoner och bara vara. Får lite dåligt samvete av den känslan men det är så sällan jag är helt ensam så de få gångerna njuter jag till fullo...

    Kram
    /Vivvi

    SvaraRadera
  2. Hej fina du, det var ett tag sedan men jag hänger har varje dag fortfarande. Akta så maken inte läser din blogg ;-) då kanske han ser att du ska kasta hans grejer. Imorgon skiner solen igen ska du se! massa kram.

    SvaraRadera
  3. Nädå här är en fjolla till! Planerar en himla massa saker som ska ske när han är borta - som sen inte händer =)
    Samtidigt som jag tycker det är skönt och borde göra såntdär som fila fötter och lägga ansiktsmask och vara ego.
    Vi får jobba på det helt enkelt =)

    SvaraRadera
  4. Ååh..det beror helt på läget just då! Numer känner jag mig inte riktigt hel om maken är borta. Förstår du känner dig lite vilsen, svårt o tråkigt komma igång med dessa projekt!(oftast..)Köp lite jordgubbar..det får du väl äta!? (har bara mat i skallen, fniss)Berätta hur du skall göra med det där..fattar nog inte riktigt!
    Sköt om dig nu!!
    KRAM

    SvaraRadera
  5. Vivvi: jag kan också vara så där, att jag längtar efter en ensam helg. Men sedan när det väl blir den helgen så är det inte alls lika kul längre... Nu har ju jag inga barn så jag kan tänka mig att det är lite skillnad då. Men jag känner mig onekligen lite knäpp, eller ja, mer än lite, ganska mycket faktiskt... :o) Kram!

    Silverdeer: haha... jo han läser här men han räknar nog lite med att det ska finnas lite mer space när han kommer hem... jag har redan hintat det, tyckte att det var lika bra för då kan han ju inte bli förbannad... inte lika förbannad i alla fall... ;o) Kram!

    Helen: haha... som jag känner igen det där med en massa planer som det inte blir ett skit med när man väl är ensam... :o) Men man borde helt klart satsa på en massa egosysslor... ska försöka testa det nu i helgen... :o) Kan ju rapportera hur det gick sen... ;o) Kram!

    Annelie: jordgubbar! Ja, vad gott! Det får bli ett projekt för morgondagen att köpa jordgubbar. Ingen lust att gå ut i regnet mer än nödvändigt så jag håller mig till vovvenader för resten av den här dagen. Snabba sådana eftersom hundarna också hatar regn. :o) Menar du hur jag tänkt med att gå ner i vikt? I så fall så är det äta nyttigare och mindre och pulvra lite när jag känner för det. Men inte bara pulvra för då hade jag blivit helknäpp på riktigt... Och så blir det lite fuskande då och då också... ;o) Kram!

    SvaraRadera