Powered By Blogger

fredag 24 juni 2011

Midsommarlekar på mitt sätt & två frågor

När Lingondarlingen visade upp sina manipulerade blombilder i förmiddags så kom jag plötsligt att tänka på ett tips jag fick tidigare i veckan. Om en app till Iphonen som ger bilderna sting av gamla tiders analoga fotografier, som jag älskar... Hipstamatic. Så jag laddade ner den och började greja.
Ett ganska tidsödande projekt förenat med mycket grubblerier för en tekniskt efterbliven som mig... men förbannat kul... Så jag har jagat djuren i flera timmar nu för att ha något att ta bilder på, vilket inte uppskattades fullt ut av riktigt alla...


... som Fonzie, katten vi passar i helgen... Jag börjar misstänka att han inte är helt glad åt sin midsommarpositionering... Fast det är två saker jag undrar, och som jag frågar er som är bekanta med Hipstamatic; måste man ta bilderna direkt i den appen eller kan man även lägga in bilder från sitt fotoalbum i Iphonen? Och kan man inte fixa och trixa med bilderna i efterhand i den appen, eller någon annanstans kanske?
Nu ska jag ut på vovvenad, med Iphonen, och roliga appen och köra ännu mera midsommarlekar på mitt sätt. Hoppas ni har en kanonbra Midsommar! Kärlek!

5 kommentarer:

  1. Jag önskar dig en glad midsommar! Här är varmt och soligt som det brukar vara i Grekland:-)

    Kram

    SvaraRadera
  2. Tack för hälsningen och glad midsommar till dig med!! Vilken skön bild på kissen :-)

    Kram

    SvaraRadera
  3. Glad Midsommar på dig också!! Jag har haft Hipstamatic ett tag och gillar den jättemycket men tror att man måste ta korten direkt i den appen (alltså inte plocka från sitt album kort som är tagna med "bara vanliga" kameran). Tror inte heller man kan fixa till bilderna efteråt så att säga. Köpte däremot en annan app i går, där man kan fixa mycket mer med bilderna (o också plocka från vanliga albumet), den appen heter MagicHour och verkar ännu roligare/bättre än Hipstamatic just för att man kan göra mer. Köpte den som sagt igår så jag har inte full koll på det än, men det verkar lovande....vet inte om du blev så mkt klokare på det svaret.... Kram

    SvaraRadera
  4. Trevlig midsommar till dig, Mr Make och djurena!

    SvaraRadera
  5. Marika: glad midsommar tillbaka vackra du! Så ni är i Grekland nu, det är våra vänner som vi var i Athen med också. Avis? Ja så det gör ont ända in i skelettet... ;o) Om du vill, orkar och allt det där så ta en massa bilder och visa sedan, så att jag ändå kan få min Greklandslängtan lite stillad... :o) Kram!

    Oslotigern: lite synd om kissen som inte trivs så bra här med alla våra djur... men bilden blev ju rolig... Kram!

    Runa: tack snälla för ditt svar, som jag absolut blev klokare på... och för tipset, jag kommer att leka lite mer med Hipstamatic eftersom jag just köpte det idag men jag kommer garanterat att köpa även MagicHour när jag känner för att hitta på lite mer skoj... :o) Kram!

    Helen: thanx darling! Detsamma. Saknar er! Kram!

    SvaraRadera