Powered By Blogger

lördag 30 juli 2011

Dagens – rabiat tant på krigsstigen mot galendåre

Det finns en rad anledningar till att jag hatar den där stadsfestivalen som utspelar sig i full karriär utanför vår dörr just nu. Och alla handlar om människorna den drar till sig. Som de som går in på vår gård och pissar på vår hissdörr. Fräscht liksom när det sedan stinker så man håller på att spy i flera veckor efteråt.

Och så har ví de som kastar flaskor och glas omkring sig så att det ligger splitter överallt i hela jävla byn. Kul att gå ut med hundarna då liksom. Precis som de som kastar matrester omkring sig på trottoarerna. Äckliga likdelar från kebab, halva pizzor och kladdigt godis. Som ligger och ruttnar i klibbvärmen. Förbannat kul att ha en hund med taskig mage som blir sjuk efter vartenda gatujippo.

Och sedan finns den fjärde kategorin idioter. De som kommer hit från byhålorna runt omkring och tror att de äger stan och därför kan slänga ur sig vilken skit som helst på sina bonnadialekter.
Ett sådant überpucko sprang jag på nyss. Tog med hundarna och dumpade av maken vid tåget två kvarter bort. Då även denna dagensbild hann bli förevigad:


På vägen hem gick jag inom parken för att hundarna skulle få lite bonusrastning. Och det är där han dyker upp, den dumme jäveln, i ålder som jag gissar på 40+, från vischan. Som går skitnära bakom mig, trots att han kunde ha gått förbi eftersom det fanns plats för det, men istället kastar han ur sig: ”Ta bort de där jävla hundarna för helvete”.  

Sådant säger man inte till en rabiat tant med blatteblod i ådrorna. För jag blixtreagerade genom att vända mig om och fråga vad fan han menade. Fick en lång utläggning som svar; om hur vidriga mina hundar var, att de gick i vägen för honom, att han minsann var på festival för att ha trevligt och inte ville behöva döda råttor, sådana som mig och mina byrackor… och en hel massa annat i samma stil. Han fick såklart mothugg av denna dam, som befann sig på krigsstigen vid det laget. Höll mig dock hyfsat lugn, chockad av hans påstridiga och närgånga galenskap.

Det slutade med att en äldre herre som satt på en bänk sidan om kom fram och sa att han skulle ringa polis om han – the byfåne = mina ord - inte genast slutade trakassera mig. Då gick han snabbt därifrån med hot om att döda mig nästa gång han såg mig. Så nu letar jag efter vårt baseballträ för att ta med mig ut nästa gång jag passerar ytterdörren… ;o)
Fattar ni kanske lite bättre NU varför jag hatar gatujipposkiten? Take care! Kram!

13 kommentarer:

  1. Men fy vad obehagligt!!!
    Jag hade blivit livrädd om någon hade kommit och gjort då mot mig. Jag hade nog inte vågat gå ut själv på ett bra tag.
    Synd att han den andre inte hann ringa polisen! Är inte du rädd???
    Usch! Tänker på dig!
    Lovisa

    SvaraRadera
  2. Usch, vilken idiot!!!
    Att det finns sådana människor...
    Man tycker ju spontant att en gatufestival borde vara ett trevligt inslag i sommaren, men om folk pissar, slänger mat odyl är det synnerligen trist! Jobbigt att bo mitt i smeten. Det verkar säkrast att hålla sig inomhus så mycket som möjligt!
    Kram Helena

    SvaraRadera
  3. Men fy vad obehagligt....hjärtat slår extraslag!!! Jag hade blivit vettskrämd...har nog för lite skinn på näsan....
    Lova höns mamman att vara försiktig....och var rädd om dig!!!

    Änglakramar Maria

    SvaraRadera
  4. Blä vilken byfåne. Hoppas han har dragit hem till Kattarp eller nåt..

    kram

    SvaraRadera
  5. Förbaskade idioter som dräller omkring!! Förstår mer än väl du blev förbannad o ilsknade till. (har ju själv mitt "ryska" humör, som maken gärna påminner mig om..) Dessutom hur då en del beter sig, som du beskriver..usch vad tröttsamt! Synd jag inte kan gå med dig ut nästa vända, haha.. tänk dig två ilskna tanter med hundar..
    KRAM

    SvaraRadera
  6. Vilken idiot, rent ut sagt!
    Säger en som själv kommer från en liten byhåla...haha
    Förstår att du blev förbannad, hade jag också blivit!! Tänt till rejält!
    Och jag har ändå bara danskt påbrå. :o)
    Kram!

    SvaraRadera
  7. Ja oj vad jag håller med. Springer åt andra hållet om någon nämner ordet marknad, stadsfestival eller annan stor folksamling... Idioterna hamnar ofta på akuten och trakasserar vidare där medan man måste sy ihop deras självorsakade sårskador och magpumpa dom... Idioter som tar resurser från dom som verkligen behöver hjälp! GÖTT att du gav svar på tal!

    Kramar

    SvaraRadera
  8. Fy vad obehagligt! Nä Helsingborg är ingen hit under festivalen.. Råkade tima den en gång och det var helt hysteriskt! Kramar

    SvaraRadera
  9. Oj inget kul det där :( ta hand om dig! Kram!

    SvaraRadera
  10. Usch sådan dårar,otäckt när de saknar båda hjärncellerna. Vet inte vad de kan ta sig till

    Kramar du finaste

    SvaraRadera
  11. Håller helt med och skulle blivit lika förbannad som du - kanske får skylla det på farfars vallonblod :)
    Kram

    SvaraRadera
  12. Säger inte mer än att nämnda herre ska skatta sig jävligt lycklig för att inte jag var i stan... Efter sådana uttal och hot hade akuten varit det bästa han kunde hoppas på... Vilket i sin tur nog innebär att det var tur att jag inte befann mig i stan... Mycket kan jag tåla men min familj ger man fan i!!!!

    SvaraRadera
  13. Tusen tack för era kommentarer! Ja, det var en riktigt ruggig typ. Men jag tror nog det var mest snack och mindre verkstad på honom. Kändes som att han hade fått ett par glas för mycket och tappat sina båda hjärnceller någonstans där på vägen. Men man vet ju ändå aldrig… och i och med att jag hade hundarna med mig så var jag lite nojjig att han skulle nita mig så jag trillade och tappade greppet om hundarnas koppel så de stack iväg och blev överkörda eller något… men nu hände ju aldrig det, tack och lov! Hoppas bara att han lugnade ner sig och inte gav sig på fler… Kram på er!!!

    SvaraRadera