Powered By Blogger

måndag 4 juli 2011

Rapport från Roskilde – del 1: onsdag 29 - torsdag 30 juni

Det är onsdag den 29 juni klockan 20.00 och vi har precis anlänt till Roskilde...



















... där mr Make utan konkurrens, och innan vi ens hann installera oss på campingen, även i år plockade hem guldmedaljen i tävlingen flest festivalarmband vinner. Hans 45:e festival, varav 15 år på rad i Roskilde. För min del var det år 8 på Roskildefestivalen och 14 totalt sedan jag träffade maken för just 8 år sedan. Det här året inledde vi med en nattlig geocaching-tur med kamrat Magnus. Men eftersom Iphonen + bilder i mörker = skräpfoton så blir det bara dagsljusbilder i den här rapporten. Som därför istället fortsätter med en extremt tidig torsdagsmorgon i ett tält...



















... och på en luftmadrass som hade drabbats av punktering. Så det var bara att knalla iväg till det närmsta ”shoppingcentret” på campingen för att få tag på en ny. Och sprang på lite blandat längst vägen:



















Ja killen på bilden lever, och fick strax därefter vatten av en sjukvårdare. Aldrig att jag bara skulle gå förbi någon som ligger så utan att kolla läget.


Och där var vi tillbaka i lägret igen med unga norska slarvpellor precis sidan om, och bandspelaren på 140 kilo som Norrlandscamp två tält bort hade lyckats släpa med sig. Slappade sedan där ett gäng timmar innan det blev konsertdags. Som ni inte heller kommer att få några bilder på. Och här skyller jag på Iphonen + inte typ längst fram vid scenen = skräpfoton. Fast nu får en dagens på mig och världens skummaste wok som inte var någon wok alls egentligen och dessutom innehöll någonslags märklig jordgubbskompott.





































Och på tal om skum och märklig så är det precis tillståndet för Blogger här hos mig just nu. Så med denna bild på minnesstenen över de som dog under Pearl Jam spelningen på Roskildefestivalen år 2000 och mig i festivalstass a la regn så säger jag tack och hej för idag.
Jag orkar inte tampas med teknikaliteter just nu så resten av rapporterandet får vänta till imorgon. Så vi ses då igen om ni känner för det. God natt & Kärlek!

5 kommentarer:

  1. Oj vilka veteraner ni är på festival..jag fattar inte hur ni orkar egentligen. :.)
    Men det är nog en rolig upplevelse? Jag har liksom aldrig varit där..


    kram!

    SvaraRadera
  2. Det syns att ni är festival veteraner som Lingon skriver. Jag har heller aldrig testat, men det kanske snart är dags. Roligt att få se hur ni haft det.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Oj, 45 festivaler....lite avis =) Härliga bilder!

    Hoppas du sovit gott i natt. Kram!

    SvaraRadera
  4. Jag saknar också Roskilde (både stad och festival) i min allmänbildning. Och Sweden Rock också tyvärr.

    SvaraRadera
  5. Lingon: för min del är det kluvet, både roligt och ganska slitigt och jobbigt på samma gång... men helt klart ett jäkligt speciellt liv som jag tror är svårfunnet någon annanstans... :o) Kram!

    Hilde: det är maken som är veteran, jag är väl mest påhäng... ;o) Ja why not om du känner för det, det finns ju en hel del festivaler i Sverige också. Men man ska ha bott i tält om det ska räknas på riktigt... har jag hört... :o) Kram!

    Naimiez: ja maken har varit på 45, inte jag. Har bara fått ihop 14 själv, 15 om man räknar Hultsfred 1993 men det känns lite länge sedan... Sover typ skitkass, tur jag är ledig... eftersom jag är nästan lika trött idag... :o) Kram!

    Helen: det är ju aldrig försent. Har vänner som åkte på sin första festival som 50+ och nu är de alltid på Wacken, metalfestival i Tyskland. Får väl dra med er nästa år... om vi bor kvar... ;o) Kram!

    SvaraRadera