Powered By Blogger

torsdag 28 juli 2011

Ser ut som en Indien-resa på gång :o)

Då var det klart och bestämt. Att mr Make och hans kollega Sifou ska jobba på tatueringsmässa i Indien i november. Och inte var som helst i Indien, utan i Goa, ett av de ställen här i världen som jag så mycket och så länge har velat åka till.


Och det bästa av allt. Dessa två rekorderliga herrar vill ha med sina fruar på resan, och kombinera den med semester. Tjohooo! Säger ju såklart jag, som är en av dessa två fruar. Utanför dörren härjar det stadsfestival just nu, men den får vänta, för nu ska det kollas flyg och hotell och allt sådant. Är det någon som har några tips? Eller som har varit i Goa någon gång? Mässan är i Saligao. Kram!

17 kommentarer:

  1. Åhh, vad kul. Älskar Indien och har rest runt där i flera omgångar kors och tvärs. I Goa har jag varit ett par gånger och det är underbart och dessutom lite Indien light så man behöver inte vara så rädd för vad man äter.

    Saligao vet jag inte riktigt var det ligger? Jag har varit i huvudstaden Panjim och i Margao och sedan har jag bott på stranden i södra Goa på Palolem som är lite mer soft jämfört med de norra stränderna. Inte så mycket barnfamiljer utan mer backpackers och så bor man i hyddor på stranden.

    Vad kul! Kram

    SvaraRadera
  2. Wow, vilken härlig resa ni har framför er i så fall. :)
    Kram

    SvaraRadera
  3. Vad spännande det låter!!! Jag har aldrig varit i Indien så jag kan inte hjälpa dig med tips, men jag hoppas du får massor av bra idéer av andra (ser att Katinka har koll)!
    Kram Helena

    SvaraRadera
  4. Min kära tant Anna åker till Goa nästan varje vinter.
    Jag träffar henne på lördag så jag kan höra med henne.
    Hoppas ni iaf har uppehåll i er stad, här är det monsunregn.
    Och Jaymate Nr 1 hälsar så gott och tackar för komplimangen. =)
    Hälsa de du inte känner från henne om du skulle snubbla över densamme ;)

    SvaraRadera
  5. Men MEN vad roligt:) släng en tanke på mig när du är där så blir jag glad:) krameli kram

    SvaraRadera
  6. GOA är super ! Jag var där förra året & vi drar dit igen i december ! Vi bodde nära Calangute & är det i krokarna så missa INTE hippiemarknaden i Anjuna ! Den kommer du att älska ! Jag å "lilla" kom hem från lyxlir i natt, en go vecka i Turkiet med 40 graders värme ! Har ju varit glest med kommentarer & inlägg, men är på G igen, iallfall med att kommentera ;-) Vi kanske syns i vimlet i dagarna... ja OM det blir uppehåll med detta idiotregnandet... Hälsa & må allra bästigast ♥

    SvaraRadera
  7. så roligt, då har ni något att se fram emot! Kram

    SvaraRadera
  8. Har aldrig varit i Goa men skulle gärna åka dit! Fan vad härligt! Kul att du fick tag på scarfen och om den lilla rödtotten flyttar in kommer jag fanimej och hälsar på! Kram

    SvaraRadera
  9. Så himla coolt!
    Jag kan knappt vänta tills du kommer att visa bilder därifrån.

    tusen kramar!
    L

    SvaraRadera
  10. Verkligen annorlunda med Indien. Var där för 20 år sedan, jag som trodde jag var typ 25;-), och kommer inte ihåg några ställen. Ser också fram emot bilder sen! Kramkram

    SvaraRadera
  11. Låter alldeles underbart!!! Kanske kan det vara bra att ta med sig egen sjukhuspersonal;)

    Har du tid för en fika imorgon, tidig fredag eftermiddag?

    Kramar du allra finaste

    SvaraRadera
  12. Yeah baby! Goa it is!!!
    Fast nu undrade jag vad det menades med rädd för vad man äter? Indien är ju veggolandet nr 1 så vi borde ju hitta massor av god (och förhoppningsvis stark och kryddig) mat... Det är ofta annars ett problem, i vissa länder hittar vi inget vegetariskt och kan därmed inte käka något annat än tillbehör och sallad... Hoppas på massa Dotte i Goa minsann!!! Och det lär bli fett att få komma dit, nästan, men bara nästan så man ser fram emot november haha...
    Puss till dig älskling!!! Om jag inte vaknat innan du går hemifrån... <3

    SvaraRadera
  13. Tror nån tänkte på baselusker och magsjuka Mr Make =)
    Men det är lugnt: Handsprit med så fixar det sig. Jag kan bulvana sån billigt ;)
    Ni får säkert jättebra där!

    SvaraRadera
  14. Ja, det var magsjuka jag menade. Jag och sambon har blivit rejält magsjuka i allt från akut matförgiftning till giardia och dysentri där. Men inte i Goa utan mest i norra Indien. I Goa finns det mycket bra mat - vi är också vegetarianer och det är befriande att se restauranger där det står att de även serverar kött. Man är ju inte direkt bortskämd med det. Tänk bara på att inte äta sallader och liknande som tvättats i deras vatten.

    Är ni i Goa och har tid måste ni åka till Hampi. Det är en natts bussresa från södra Goa in i delstaten bredvid och det är så Indien det kan bli. Liten by med fantastiska tempel, apor som klättrar på templen och en gammal hinduisk civilisation. Kan dock varna för maten där. Många blir magsjuka där och man måste vara skitförsiktig med vad man äter. Det finns ett ställe som heter Mango Tree där man har utsikt över floden och där de gör god mat. Bästa stället i Hampi att äta! Kram

    SvaraRadera
  15. Åh så härligt. Jag har också varit där just i november med och då börjar solen komma efter att ha varit mulet och svinvarmt o urfuktigt några månader.
    KATINKA: Vad kul att du också varit i Hampi, det är sällan man hör om någon som varit där. Och jag instämmer absolut, att dit bör man åka, trots att man måste sova över där en natt eftersom tågresan tar ca 9 tim. Bara den är oförglömlig. Googla på Hampi så får du en aning om vad det är för ställe.
    Det tips jag kan komma på så här i all hast förutom handsprit är plåster (eller liknande)för det är lite knepigt att hitta, samt påsar med kex eller nötter o sånt speciellt om man ska på tågresa.(eller är på ställen som inte är så turistiga). Åker ni utanför goa (inåt landet) eller mer från turiststråk så ha inte bara ben eller kortare kjol, som visar för mycket ben, det är inte förbjudet, men jobbigt när man får så mycket hatblickar eller utlöser fnissanfall hos tonåringar. Ha nåt som går ner på halva vaden ungefär.
    kram

    SvaraRadera
  16. Åh, mitt paradis! Har besökt Goa flera gånger och återkommer säsong efter säsong. Vegmaten är toppen, missa inte chili paneer eller en vegetarisk thali. Underbart gott!

    Det finns ett supertrevligt forum som du kanske hittat, indien.nu. Där kan du få massa tips och råd rörande er indienvistelse.

    Kommer ni bo i Baga/Calangute/Candolim eller i Saligao? Jag hade nog föredragit att bo vid kusten och ta taxi till Saligao för att jobba. Eller hyra en hoj och köra själv. :)
    Vi brukar bo i Baga, där är det "mest" drag på kvällarna, även om det är väldigt soft även i Baga. Har flera restauranger att tipsa om ifall ni ska bo i det området.

    SvaraRadera
  17. Annika: ja, jag vet. Få verkar ha varit i Hampi och det är verkligen helt fantastiskt vackert. Jag har kuskat runt i Indien i 6 månader i två omgångar och sett väldigt mycket där och Hampi mäter sig absolut med de fantastiska templen i Kajuraho och i Konarak. Dessutom är det så mycket att se så man har att göra i dagar och veckor om man vill. Första gången jag var där blev det i 6 dagar för sambon blev rejält magsjuk och blev sängliggande ett par dagar. Vi skulle vidare till Varanasi efter det och han behövde hämta sig innan vi åkte vidare. Andra året ve vi också där i 5 dagar och då blev jag sjuk haha.... Man måste vara superfördiktig med mat och vatten där, men rum går att hyra billigt som är riktigt fina. kram

    SvaraRadera